• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: jutarnji.hr/informer.rs

14.07.2015

12:16

CIPRASOV STRIPTIZ PRED ANGELOM: Evo, i ovaj sako mi uzmi!

Vesti

CIPRASOV STRIPTIZ PRED ANGELOM: Evo, i ovaj sako mi uzmi!

Podeli vest

Prava drama odvijala se u noći između nedelje i ponedeljka, tokom teških i zategnutih pregovora Grčke i njenih kreditora

- Ako ste odlučili da isterate Grčku, onda budite odgovorni da to i kažete! - napao je italijanski premijer Mateo Renzi nepopustljive kolege u Briselu, predvođene Angelom Merkel, piše hrvatski Jutarnji list.

Bilo je u toj noći svega. Navodi se da je nemački minister finansija Volfgang Šojble u jednom momentu, izazivački, rekao šefu ECB Mariju Dragiju: "Zar misliš da sam budala?“ 

U nastavku sednice u ranu zhoru u ponedeljak, kažu da je grčki premijer Aleksis Cipras u jednom trenutku skinuo sako i ponudio ga Angeli Merkel uz reči: „Hoćete li i ovo da mi uzmete?“ 

Sve su te indiskrecije prispele iz redova samih delegacija, ali se Renzi postarao sâm (iako ne lično) da njegove reči stignu do italijanskih novinara. 

Uključujući i zlobnu primedbu jednog od njegovih saradnika kada su se Tusk, Cipras, Merkel i Oland povukli da razgovaraju u „užem krugu“:

- Taj sastanak, s obzirom na rezultate, nije doneo baš ništa… 

Priznavši da je Cipras "prvi pogazio pakt referendumom“, Renzi je ocenio:

- Stanje je složeno, ali Evropa je potrebna na mnogim bojištima, poput ukrajinske krize, pa islamističkog terorizma, pa nuklearnih pregovora s Iranom, pa Libije… 

Kasnije tokom noći to je još zaoštrio: 

- Tu napolju Mediteran gori, u Ukrajini se puca, a mi ovde da raspravljamo o tome koliko kanala sme imati grčka javna televizija? 

I Renzi se postavio ultimativno:

- Dosta je igranja rečima. Ili sklopimo sporazum ili neka oni koji mu se protive to kažu ovde i odmah. Kako god da izađemo iz ove duge noći, ostaće ruševine, na kojima će morati ponovo da se gradi. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17