• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: time.com/informer.rs

20.07.2015

10:05

90. ROĐENDAN KRALJICE ELIZABETE: 10.000 zvanica, trpeza duga kilometar!

Vesti

90. ROĐENDAN KRALJICE ELIZABETE: 10.000 zvanica, trpeza duga kilometar!

Podeli vest

Britanska kraljica Elizabeta II objavila je da će na proslavu svog 90-og rođendana povzati oko 10.000 gostiju!

To će, kako piše londonski Times, iti najveći takav događaj ikada održan u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Stolovi će biti postavljeni u dužini jednog kilometra u ulici Mel (The Mall), koja povezuje Bakingemsku palatu sa Trafalgarskim skverom.

Organizacija proslave je poverena kompaniji Sports & Entertainment Ltd (SEL) starijeg kraljičinog unuka Pitera Filipsa.

Po tradiciji, proslavi će prisustvovati kraljičin suprug princ Filip, vojvoda od Edinburga, kao i ostali članovi kraljevske porodice.

- Praznik na Melu je fantastična prilika da čestitamo Njenom Veličanstvu i da pri tom demonstriramo britanski kolorit - rekao je Filips, otkrivši da će "akcenat proslave biti na kraljičinom dobrotvorstvu".

Britanska kraljica se rodila 21 aprila, ali će rođendan proslaviti u junu naredne godine jer ga je i dosad slavila u prvoj i  drugoj ili (ređe) trećoj suboti juna. Prve subote je sve u "porodičnom krugu", a druge (ili treće) se kraljičin rođendan obeležava kao nacionalni praznik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija