• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/klix.ba

20.07.2015

20:45

TURSKA OPET NA ULICAMA Građani protestuju posle napada (FOTO)

Vesti

TURSKA OPET NA ULICAMA Građani protestuju posle napada (FOTO)

Podeli vest

Građani širom Turske izašli su danas na ulice u antivladine proteste nakon što se u gradu na jugu zemlje desio teroristički napad u kojem je život izgubilo 30 osoba
AP/ Reuters

Turski zvaničnici izjavili su kako postoje osnove sumnje da je bombaš samoubica ženska osoba koja je pripadnica Islamske države. 

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Turske pozvali su sve građane da ostanu mirni nakon terorističkog napada koji je usmeren protiv jedinstva Turske.

AP/ Reuters

Građani ih, pak, nisu poslušali, te su ubrzo organizovali proteste na kojima demonstranti uzvikuju parole protiv turske vlade. 

Neki od okupljenih su uzvikivali slogane protiv turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP), poput "Ubilačka Islamska država, saradnici Erdogan i AKP".

Demonstracije su bile uglavnom mirne sve dok neki učesnici nisu počeli da bacaju staklene boce na policiju, navode svedoci.

AP/ Reuters

Ni turska policija nije mirovala, pa je danas u centru Istanbula, na trgu Taksim i Istiklal ulici ponovo ovodenim topovima krenula na stotine okupljenih građana. 

Kurdska manjina u Turskoj je besna zbog, kako ističu, nespremnosti zvanične Ankare da uradi više kako bi zaustavila džihadiste ISIS. Kurdska militantna grupacija PKK je danas saopštila kako vladu smatra odgovornom za napad u Suruču, navodeći da je Ankara "podržavala i gajila" Islamsku državu protiv Kurda u Siriji.

AP/ Reuters

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan osudio je bombaški napad u turskom gradu Suruču opisujući ga kao "teroristički čin", koji je  duboko ražalostio celu Tursku.

AP/ Reuters

Nakon njega građanima se obratio i premijer Ahmet Davutoglu, koji je istakao da prvi istražni podaci pokazuju da je za napad odgovorna Islamska Država. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17