• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

22.07.2015

22:07

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV VARUFAKISA Tužili ga za prevaru i izdaju

Vesti

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV VARUFAKISA Tužili ga za prevaru i izdaju

Podeli vest

Jedan atinski advokat podneo je danas krivičnu prijavu protiv donedavnog ministra finansija Grčke, Janisa Varufakisa, optuživši ga za prevaru i izdaju zemlje tokom pregovora s poveriocima

Advokat Panajotis Janopulos je tražio da Vrhovni sud prosledi njegov zahtev Skupštini Grčke da bi oduzela poslanički imunitet Varufakisu, poslaniku vladajuće levičarske stranke Siriza. Tako bi se stekli uslovi da mu se sudi pred Specijalnim sudom koji je nadležan za najteža krivična dela političara.

Varufakis je naneo neprocenjivu štetu javnom interesu
zemlje i izazvao teške posledice po većinu stanovnika i preduzeća. Grčku je odveo u ekonomsko gušenje, finansijsko propadanje i novi ciklus recesije, sramoteći građane
Panajotis Janopulos

Advokat je naveo da je Varufakis, kao ministar, Grčkoj naneo štetu od 20,8 milijardi evra tako što je "bezobzirno prekršio politički i pravni mandat koji je dobio od naroda, premijera i Skupštine, kao i zakletvu koju je dao" po izboru za člana Vlade.

- Varufakis je time naneo neprocenjivu štetu javnom interesu zemlje i izazvao teške posledice po većinu stanovnika i preduzeća, a Grčku odveo u ekonomsko gušenje, finansijsko propadanje i novi ciklus recesije, sramoteći Grke i Grkinje - napisao je advokat.

Advokat Janopulos traži da Vrhovni sud istraži da li su krivična dela prevare i izdaje zemlje počinili i drugi članovi aktuelne vlade Grčke jer smatra da za to postoji osnovana sumnja.

Pregovori Vlade Grčke i poverilaca - Evropske centralne banke, EU i Međunarodnog monetarnog fonda, prošle nedelje su završeni sporazumom da Grčka u roku od deset dana koji ističe večeras, zakonima uvede nove finansijske restrikcije i pokrene reforme niza sektora, što su uslovi da poverioci s njom počnu nove pregovore o trećem paketu kreditne pomoći, većem od 80 milijardi eura. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
caca

pre 8 godina

BRAVO ZA ADVOKATA,,gdesu nasi SRAMNI ADVOKATI,BOROVIC,FILA,I MNOGI DRUGI,sad mladi,,koliko su nasih politicara idali zemlju,i koliko puta su je izdali,,SVI PRED SUD,NARODE DAJTE,DJELICEV SRAMNI POTPIS,DINKIC I PARE SA KIPRA,KOSTUNICA I PRIVATIZACIJU,ZIVKOVIC I SABLJA,RUZIC I PRODAJA RADNIH MESTA,I MNOGI,to Informer,moze da dokaze,,hvala,,

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija