• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dailymail.co.uk

04.08.2015

14:05

MORSKI RAČIĆI otkrivaju sudbinu malezijskog "boinga"!

Vesti

MORSKI RAČIĆI otkrivaju sudbinu malezijskog "boinga"!

Podeli vest

Morski organizmi na delu krila aviona koji je obala izbacila na ostrvo u Indijskom okeanu, mogli bi da otkriju nove detalje o nestalom malezijskom avionu MH370

Glavna informacija koju bi lopari (morski račići), mogli da pruže je koliko je dugo deo krila bio u vodi, preneo je AFP.

- Ukoliko se pokaže da su lopari stariji od datuma pada aviona to će ukazati da ne potiču od olupine - rekla je profesor za biološke nauke univerziteta Makari u Sidneju Melani Bišop.

Dalja analiza ovih organizama mogla bi da ukaže na temperaturu vode kroz koju je deo olupine prolazio, dodala je ona. 

U zavisnosti od vrste lopara pronađenih na delu krila, istražitelji bi takođe mogli da utvrde lokaciju gde se on nalazio. 

Ekspert za geologiju Hans-Georg Herbig je rekao da ukoliko se uspostavi da su lopari iz porodice Lepas "onda sa sigurnošću možemo reći da se nesreća dogodila u hladnim morskim područjima do jugozapada Australije". 

Potraga za "boingom 777" aviokompanije "Malezija erlajnz", koji je nestao 8. marta prošle godine na letu od Kuala Lumpura do Pekinga sa 239 putnika i članova posade, bila je fokusirana na južni deo Indijskog okeana blizu Australije. 

Prošle sedmice, dva metra dugačak deo krila, sa loparima prikačenim na površini, pronađen je blizu francuskog ostrva Reinion, a stručnjaci su potvrdili da pripada "boingu 777". 

Tehnički eksperti, uključujući ljude iz kompanije "Boing", počeće istragu u sredu, kako bi utvdili da li deo pripada nestalom malezijskom avionu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija