• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.08.2015

19:25

HILARI UZVRATILA DŽEBU BUŠU: Tvoj brat je kriv za ISIS, a ne Obama!

Vesti

HILARI UZVRATILA DŽEBU BUŠU: Tvoj brat je kriv za ISIS, a ne Obama!

Podeli vest

Kandidatkinja za nominaciju Demokratske stranke na predsedničkim izborima u SAD Hilari Klinton oštro je danas odgovorila na optužbe svog republikanskog rivala Džeba Buša da je politika aktuelnog predsednika Baraka Obame u Iraku stvorila nesigurnost koja je dovela do uspona Islamske države

Klintonova, koja je u Obaminoj administraciji obavljala funkciju državnog sekretara, uprla je prst u brata Džeba Buša, bivšeg predsednika SAD Džordža Buša, koji je 2003. pokrenuo invaziju na Irak i kasnije takođe potpisao sporazum o povlačenju američkih snaga iz te zemlje, preneo je Rojters.

- Smatram da je pomalo čudno što Džeb Buš preuzima rizik da brani postupke svog brata u Iraku. Ali kad već to radi, trebalo bi da predstavi čitavu situaciju. A čitava situacija, kao što znate, obuhvata i sporazum koji je Džordž Buš sklopio sa vladom iračkog premijera Nurija al-Malikija, prema kojem je kraj 2011. određen kao rok za povlačenje američkih snaga - izjavila je Hilari Klinton.

Džeb Buš, vodeći kandidat Republikanske stranke za nominaciju na izborima 2016. godine, izjavio je 12. avgusta da Hilari Klinton mora da deli krivicu zbog ekspanzije Islamske države.

Prema pisanju britanskog "Telegrafa", Buš je naveo da će SAD možda morati da pošalju manji broj kopnenih trupa u Irak.

Buš je ocenio da je Klinton kao državna sekretarka, zajedno sa predsednikom SAD Barakom Obamom, donela lošu odluku o preranom povlačenju snaga iz Iraka koje su delovale "herojski i briljantno" od 2007. godine.

- To preuranjeno povlačenje bilo je kobna greška koja je stvorila prazninu koju je popunila IS. Islamska država je rasla dok su se SAD povlačile i ignorisale pretnju - kazao je Buš, ističući da je tadašnja državna sekretarka želela ulogu mirotvorca, ali da nije uspela u svojoj misiji. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Donald Trump

pre 8 godina

Postovani informeru,niste informisani,Donald Trump je favorit i bice sigurni predsednik Amerike,a jos vise je odmakao na zadnjem sucelkavanju 10 kandidata u organizaciji TV FOX i na svim listama vodi ubedljivo,a gospdja ima velike probleme za odavanje drzavnih tajni u email,tako da demokrate nemaju sanse

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija