• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.08.2015

16:31

CRNI BILANS Bikovi usmrtili sedmoro tokom festivala u Španiji

Vesti

CRNI BILANS Bikovi usmrtili sedmoro tokom festivala u Španiji

Podeli vest

U Španiji je od početka jula sedam ljudi poginulo tako što su ih bikovi proboli rogovima u uličnim trkama koje se tradicionalno održavaju tokom mesnih slavlja

Samo proteklog vikenda u takvim incidentima stradalo je četvoro ljudi. Jedan od poginulih ovog vikenda je 36-godišnji odbornik gradića Traspinedo Hose Alberto Penjas, koji je nastradao od rogova bika u Penafielu, gradiću nedaleko od Valjadolida. 

Tokom vikenda je u sličnom incidentu stradao i mladić od 18 godina, koji je jutros podlegao povredama koje mu je nanio bik u Lerinu. Ostali smrtni slučajevi zabeleženi su tokom festivala bikova u oblasti Valensije, Mursije, Toleda, Kasteljona i Alikantea. 

Prošle godine su matadori u arenama za borbe sa bikovima širom Španije ubili više od 7.200 bikova, a svake godine se u Španiji održi gotovo 2.000 korida.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pavle

pre 8 godina

Znači: BULS - MUĆAĆOSI 7 : 0 bogami, dobar rezultat za revanš...!

mr burns from simpsons

pre 8 godina

Pravda za bikove! ukinuti koride!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija