• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

20.08.2015

16:54

LEKARI BEZ GRANICA Od maja pružili pomoć za 11.450 migranata

Vesti

LEKARI BEZ GRANICA Od maja pružili pomoć za 11.450 migranata

Podeli vest

Ekipe međunarodne organizacije Lekari bez granica su na Sredozemnom moru od maja pružile pomoć za 11.450 migranata, saopštili su danas zvaničnici

- Radimo u saradnji sa italijanskom obalskom stražom i patroliramo na 30 do 40 milja od libijske obale, gde se najčeće dešavaju brodolomi - rekla je predstavnica Lekara bez granica Paula Farias.

Ona je kazala da u najvećem broju slučajeva Lekari bez granica iz Rima dobiju poziv da krenu u spasilačke akcije. Dodala je da je ranije Sicilija primala najveći broj spasenih migranata, a da oni sada uglavnom idu u Kalabriju.

Španska sekcija Lekara bez granica je kupila brod za prevoz migranata, kojim može da se trasportuje do 350 ljudi.

- Mi radimo ono što su Lekari bez granica uvek radili, a to je da reaguju kada se dešava humanitarna kriza. Ljudi koji su spaseni na moru dolaze iz zemalja u ratu, i to su uglavnom Sirijci, građani Jemena ili Eritreje - rekla je Paula Farias.

Lekari bez granica zartražili su od EU da skupe neophodna sredstva za Italiju i Grčku, kako bi se one bolje nosile sa ogrominim brojem pristiglih migranata, koji se nekada dočekuju u "žalosnim uslovima".

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija