• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.08.2015

13:48

UŽAS U AUSTRIJI! Pronađeno 50 mrtvih migranata u kamionu!

Vesti

UŽAS U AUSTRIJI! Pronađeno 50 mrtvih migranata u kamionu!

Podeli vest

U napuštenom kamionu na istoku Austrije danas su pronađena tela oko 50 izbeglica, objavio je list Kronen Cajtung, navodeći da su se oni najverovatnije ugušili

Portparol austrijskog Ministarstva unutrašnjih poslova je potvrdio da je kamion pronađen na autoputu kod mesta Parndorf nedaleko od Beča, navodeći da je u njemu "mnogo mrtvih ljudi".

On je dodao da zasad ne može da precizira broj pronađenih tela izbeglica, preneo je Rojters.

Na desetine hiljada izbeglica iz kriznih područja na Bliskom istoku i Africi pokušava da se domogne zemalja EU.

Tanjug

Tela izbeglica su pronađena u kamionu koji je bio pakiran u zaustavnoj traci kod mesta Parndorf, a uočili su ga zaposleni u preduzeću za održavanje puteva „Asfinag“.

Kamion je na tom mestu bio parkiran duže vreme, zbog čega su službenici „Asfinag-a“ pozvali policiju, koja je otvarnjem vozila naišla na više desetina leševa.

Na konferenciji za štampu, sazvanoj nakon stravičnog otkrića ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner istakla je da je to „najstravičnija slika kako krijumčari rade“.

- Danas je tužan dan. Ko još misli da su krijumčari dobronamerni pomagači izbeglicama više nema pomoći - poručila je ministarka.

Prema njenim rečima, potrebno je svom žestinom i bez tolerancije boriti se protiv krijumčara migranata i najavila je oštrije mere protiv krijumčarske mafije.

- Mafija mora znati da u Austriji nije bezbedna - naglasila je ona.

Tanjug

Ova tragedija, kako je dodala, pokazuje koliko je važno da se na spoljnim granicama uspostave prihvatni centri, koji bi sprečili krijumčare da rade, jer bi u tim ustanovama bile donete brze odluke ko su izbeglice a ko ekonomski emigranti.

Direktor policije pokrajine Burgenland Hans Peter Doskocil rekao je da je između 20 i 50 tela pronađeno u kamionu slovačkih tablica.

Već duže vreme austrijske valsti imaju probleme sa krijumčarima koji veliki broj izbeglica „uguraju“ u kamione u kojima nemaju dovoljno vazduha. Takođe svakodnevno se dešava da krijumčari na autoputu izbacuju veće grupe izbeglica, te često dolazi do saobarćajnih nesreća u kojima stradaju azilanti koji se kreću putem.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Victoria

pre 8 godina

A oni jadni misle da kad dodju do Austrije da su se spasli. Kakav uzas!

NISU SE UGUSILI VEC SMRZLI

pre 8 godina

Ovo je hladnjaca koliko ja vidim pa vozac obrnuo prekidac na nekoliko sati i kad je shvatio zbrisao.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija