• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.08.2015

10:03

CRNI BILANS U hladnjači pronađen 71 leš, ugušila se i beba...

Vesti

CRNI BILANS U hladnjači pronađen 71 leš, ugušila se i beba...

Podeli vest

U kamionu hladnjači u kojem su na autoputu kod austrijskog mesta Parndorf pronađena tela 71 izbeglice, bilo je 59 muškaraca, osam žena i četvoro dece, od kojih jedna devojčica stara godinu do dve, konačni je bilans tragedije koji je danas saopštila austrijska policija

Kamion je u četvrtak ostavljen u zaustavnoj traci na autoputu A4. Službenici kompanije "Asfinag", koji rade na održavanju puteva, prijavili su policiji da jedno vozilo duže stoji u zaustavnoj traci na autoputu, pa su čuvari reda pošli u kontrolu.

Prilikom otvaranja kamiona otkriven je veliki broj ljudskih tela, izbeglica koje su se ugušile tokom vožnje.


 

Tanjug

Tragovi unutrašnjosti kamiona pokazuju da su žrtve pokušavale da otvore vrata, ali da im to nije uspelo. Tako je u kabini, na strani suvozača, pronađena pukotina, koju su izbeglice napravile u pokušaju da se izbave iz kamiona.

Kamion je bio u vlasništvu jednog slovačkog prerađivača mesa, čiji je vlasnik češki ministar finansija i vicepremijer Andrej Babiš, inače po nacionalnosti Slovak, ali ga je, prema dostupnim podacima, jedan Rumun legalno otkupio i prijavio u Mađarskoj, u gradu Kečkemet, pa je imao mađarske tablice.

Austrijska policija, zajedno sa kolegama iz Mađarske, traga za krijumčarem koji je vozio kamion i pobegao sa lica mesta.

 

Tanjug

Kako prenose mediji, trag vodi u Mađarsku.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poručuje da neće tragati samo za krijumčarom, već i za osobama koje stoje iza njega, jer se pretpostavlja da se radi o organizovanoj bandi krijumčara, čiji šefovi se nalaze u Rumuniji.

U Austriji, kao i širom Evrope, ova tragedija je potresla javnost, a pojedini političari govorili su čak i o masovnom ubistvu, te je zatraženo da se pojača borba protiv krijumčara ljudi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija