• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.09.2015

20:03

NA ZAPADU NIŠTA NOVO: EU produžava sankcije Rusiji za još šest meseci

Vesti

NA ZAPADU NIŠTA NOVO: EU produžava sankcije Rusiji za još šest meseci

Podeli vest

Evropska unija će na još šest meseci produžiti sankcije ruskim zvaničnicima i predstavnicima proruskih snaga na istoku Ukrajine, najavljeno je danas iz Brisela

- Postoji politički dogovor i zvaničnici su se složili da produže sankcije na šest meseci do marta naredne godine", naveo je izvor iz EU u izjavi za AFP posle sastanka diplomata iz zemalja EU.

EU je uvela zamrzavanje imovine i zabranu putovanja za oko 150 pojedinaca i gotovo 40 pravnih lica zbog njihove navodne uloge u sukobu u istočnoj Ukrajini, koji su izbili početkom 2014. godine.

Moskva je, takođe, sačinila svoju crnu listu od skoro 90 zvaničnika i političara iz EU i uvela zabrane na uvoz hrane iz EU i druge robe. 

Ruska ekonomija već uveliko trpi zbog sankcija EU, mada su u zemljama Unije, takođe, bili primorani da ponude značajnu pomoć poljoprivrednicima i drugima pogođenima merama ograničenja uvoza, navodi francuska agencija 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pavle

pre 8 godina

Čitav svet se mora ujedinjiti u borbi protiv eskalacije novog Fašizma kojeg svetu - kreiraju SAD-e... Rusija i Kina će biti glavni stožer oko koga će se okupiti ostatak poštenog sveta - protiv ugrožavanja cele planete zemlje! Legendarni šahista Bobi Fišer je pred smer ostavio intervju u kojem je kazao doslovce: " SAD-e su zlo.One govore o osi zla a šta je sa saveznicima SAD-e, Engleskom,Japanom i Australijom ? Oni su zlotvori"..!!Govorio je: " Ameriku treba zbrisati".. baš tako je govorio legendarni amerikanac Bobi Fišer šahovski genije, koji je poznavao Ameriku - i svo zlo koje proizvodi danas protivno Bogu...

Slavica

pre 8 godina

Glupa Evropa se davi zbog migranata koje joj je poslala Amerika, a i dalje podrzava americke sankcije!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija