• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.09.2015

14:39

DOŠLI KUD SU POŠLI! U Minhen stigla prva grupa od oko 450 izbeglica

Vesti

DOŠLI KUD SU POŠLI! U Minhen stigla prva grupa od oko 450 izbeglica

Podeli vest

Grupa od oko 450 izbeglica stigla je danas na železničku stanicu u Minhenu, nakon što su se Austrija i Nemačka dogovorile sa Mađarskom da dozvole izbeglicama da pređu njihove granice, javio je Rojters, pozivajući se na izjave svedoka



Portparol policije je rekao da je oko 450 izbeglica stiglo posebnim vozom i da će drugim vozom biti prebačeni u obližnji centar, gde će biti registrovani.

Nemačka policija navodi da se očekuje da će tokom dana, iz Mađarske preko Austrije, u Nemačku stići između 5.000 i 10.000 izbeglica.

Ranije je austrijski kancelar Verner Fajman saopštio da su se zbog trenutne vanredne situacije Austrija i Nemačka saglasile da migrantima dozvole da uđu u njihove zemlje, a državni sekretar za unutrašnje poslova Mađarske Karolj Kontrat da je približno 4.500 "nelegalnih migranata" iz Budimpešte i sa drugih mesta protekle noći prevezeno do austrijske granice.

AP PHOTO


Prema proceni austrijske policije, u jutarnjim satima je na granični prelaz Nikelsdorf pristiglo između 2.500 i 3.000 izbeglica, koje su mađarske vlasti prebacile autobusima, nakon što su pešice pokušali da se od Budimpešte domognu Austrije.

U međuvremenu, nekoliko stotina migranata napustilo je budimpeštansku železničku stanicu "Keleti" (Istočna) i planira da pešači do Beča, javio je Rojters, podsećajući da se u petak oko 1.000 migranata odlučilo na takav potez.

Mađarska vlada najavila je da će obezbediti oko stotinu autobusa za prevoz izbeglica iz Budimpešte, ali je naknadno portparol vlade Zoltan Kovač rekao da nisu planirani dodatni autobusi koji bi ih prevezli do austrijske granice.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija