• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: jutarnji list/informer

05.09.2015

18:24

TETKA MALOG AJLANA: Na kraju je zavapio "Tata molim te nemoj da umreš"

Vesti

TETKA MALOG AJLANA: Na kraju je zavapio "Tata molim te nemoj da umreš"

Podeli vest

Tetka Ajlana Kurdija, trogodišnjeg sirijskog dečaka koji se utopio pokušavajući da dođe do Evrope, a čija je fotografija s turske plaže šokiral i duboko potresla svet, otkrila je da su poslednje reči mališana bile 'Tata, molim te, nemoj da umreš'

Fatima Kurdi iz Kanade, u ispovesti za Dejli telegraf, kaže da je Ajlan molio svog oca da ga spasi dok su se borili s talasima u Egejskom moru. Ajlanov brat Galip (5) i majka takođe su se utopili, a preživeo je samo njegov otac, Abdulah Kurdi.

Fatima Kurdi kaže da  joj je žao što je porodici poslala novac da plate za put krijumčaru i da je pričala telefonom s bratom koji joj je otkrio da je pokušavao da spasi svoje sinove dok se trudio da i sam ne potone.

- Kad se brod prevrnuo, a talasi počeli da ga poklapaju, sinovi su mu bili u naručju. Svom snagom ih je pokušavao držati iznad površine mora kako bi mogli da udahnu, a oni su vrištali 'tata, molim te nemoj da umreš' - ispričala je Abdulahova sestra u suzama.

Tanjug

Uskoro je, kako kaže, Abdulah je shvatio da je Galip umro, pa ga je pustio.

- Pokušavao je da spasi Ajlana. Kada ga je pogledao, krv mu je tekla iz očiju. Zatvorio mu je oči i pustio ga. Tada je potražio suprugu, koja je plutala na moru. Rekao mi je: 'Pokušao sam ih spasiti svim silama, nisam mogao", ispričala je Fatima Kurdi, frizerka iz Toronta, koja je početkom ove godine pokušala da brata i njegovu porodicu dovede u Kanadu, ali zahtev za azil navodno im je odbijen, iako kanadske vlasti tvrde da nije bio ni podnesen.

Rekla je da se sa bratancima čula pre nego što su se zaputili prema Evopi i da se stariji Galip nadao da će kad tamo stignu kupiti novi bicikl.

Tanjug

Abdulah Kurdi sahranio je juče svoju decu i suprugu u Kobaneu, kurdskom gradu na granici Sirije i Turske, gde je saznao da su mu teroristi Islamske države  ubili još 11 osoba iz familije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija