• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: intermagazin

14.09.2015

21:29

PAPA FRANJA UPOZORAVA: Teroristi Islamske države će napasti Rim!

Vesti

PAPA FRANJA UPOZORAVA: Teroristi Islamske države će napasti Rim!

Podeli vest

Papa Franja javno je istupio sa upozorenjem da bi Rim mogao biti meta terorista Islamske države

Papa Francisko javno je istupio sa upozorenjem da bi Rim mogao biti meta terorista Islamske države.

U intervjuu portuglaskom katoličkom „Radio Renesansa“ naglasio je da ta teroristička formacija može svoje pripadnike prošvercovati u Evropu zajedno sa migrantima sa Bliskog Istoka:

Sicilija ne samo 400 kilometara udaljena od teritorija pod kontrolom te krajnje surove terorističke grupacije. Zato postoji rizik da njeni pripadnici prodru i u Italiju. Prosto, stvari tako stoje“.

Francisku je bilo postavljeno direktno pitanje – može li im biti meta terorista, a on je odgovorio:

„Da, mada još niko nije rekao da je Rim u takvoj opasnosti. Zato treba preduzeti mere predostrožnosti“.

Predsednik Evropske komisije, Žan Klod Junker, saopštio je da je u EU od početka 2015-te već ušlo 500.000 migranata i da su „glavni teret“ podnele Grčka (preko 200.000), Mađarska (oko 150.000) i Italija (120.000).

Do kraja godine očekuje se još - pola miliona.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija