• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.09.2015

12:13

I HRVATSKI POLITIČARI BESNI: Milanović se ponaša kao "Pobesneli Maks"!

Vesti

I HRVATSKI POLITIČARI BESNI: Milanović se ponaša kao "Pobesneli Maks"!

Podeli vest

Zaoštravanje odnosa između Srbije i Hrvatske uslovilo je danas i reakcije dela poslanika u hrvatskom Saboru, gde je zastupnik HDSSB Boro Grubišić optužio premijera Zorana Milanovića da se prema Srbiji, Mađarskoj, ali i drugim zemljama "ponaša kao Mad Max (Pobesneli Maks)"!



Grubišić je naglasio da iz sata u sat prate situaciju na granici gde, kako kaže, hrvatski premijer pokušava da kazni Srbiju zbog usmeravanja izbeglica prema Hrvatskoj.

- Prvo je rekao neka samo dođu, a onda kazna Srbiji. Zaustavlja svojim odlukama i civilni saobraćaj i civilni život, ponašajući se prema Srbiji, Mađarskoj i još nekim zemljama kao Mad Max - smatra Grubišić.

Upozorio je da zbog blokade granice trpe hrvatski izvoznici i poljoprivredni proizvođači koje ionako svojim odlukama, kako navodi, blokira ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Nezavisni poslanik Branko Vukšić je uveren da u izbegličkoj krizi stvari izmiču kontroli i da najboviji događaji pokazuju kako Hrvatska nije bila spremna na izbeglički talas.

- Ovo što se događa na granici i u odnosima sa susednim i drugim zemljama govori o bedi politike, ne samo hrvatske -  ocenio je Vukšić, tvrdeći kako mnogi u Hrvatskoj, bez obzira da li su levica, desnica ili centar, na izbegličkoj krizi pokušavaju da "uhvate političke poene".

Prema njegovoj oceni, malo je onih kojima je zaista stalo do izbeglica, koji se usude, pa ni premijer Milanović, da upere prstom u onoga ko je odgovoran i ko je pokrenuo ovu lavinu.

- Sasvim je sigurno da su to zapadne sile, koje proizvode haos na Bliskom istoku i severnoj Africi. To se ne usudi, ali se usudi da se svađa sa Srbijom i Orbanom, jer tu se dobijaju politički poeni - ocenio je Vuksić, zaključivši da "kao da se pripremamo za rat, ali samo pre izbora, posle će biti, kako kažu Srbi, puj pike, ne važi". 

I Damir Kajin (ID) smatra da blokada granice sa Srbijom nije dobra i da vlada mora da postigne dogovor s Beogradom, da blokada nije rešenje i ocenjuje da je neophodan samit zemalja na jugoistoku Evrope kako bi se postigao dogovor o izbegličkoj krizi.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Čiča

pre 8 godina

To su malobrojni glasovi razuma, ali je dobro da ih ipak ima u državi gdje fašizam nikad nije iskorijenjen. Najbolje se to pokazuje potezima koje vuče Milanovićeva vlada, a sam on je zreo za hospitalizaciju!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija