• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.09.2015

23:00

PODRŠKA RUSIJE Putin i Cipras razgovarali telefonom o izbegličkoj krizi

Vesti

PODRŠKA RUSIJE Putin i Cipras razgovarali telefonom o izbegličkoj krizi

Podeli vest

Grčki premijer Aleksis Cipras i ruski predsednik Vladimir Putin razgovarali su danas telefonom o jačanju bilateralnih odnosa i sve težoj izbegličkoj krizi, saopštila je kancelarija premijera Grčke

Putin je nazvao Ciprasa da bi mu čestitao na pobedi na vanrednim parlamentarnim izborima u nedelju, na kojima je dobio novi mandat za primenu kontroverznog paketa pomoći dogovorenog sa međunarodnim kreditorima, koji predviđa da Grčka primeni oštre reforme u zamenu za novčanu pomoć, prenela je agencija Frans pres.

Tokom telefonskog razgovora dvojica državnika su razgovarali o "jačanju bilateralnih odnosa", kao i regionalnom razvoju situacije, a "posebno o problemu velikog priliva izbeglica", saopštio je Ciprasov kabinet.

Od početka godine je na grčke obale stiglo oko 330.000 ljudi, uglavnom Sirijaca koji beže pred građanskim ratom u svojoj zemlji, a i danas ih svakodnevno stiže oko 3.000, pokazuju podaci Ujedinjenih nacija.

Tokom svog prvog premijerskog mandata, Cipras je dva puta posetio Rusiju u razmaku od samo nekoliko meseci, a sve vreme je radio na održavanju tradicionalnih odnosa zvanične Atine i Moskve, uprkos konfliktu u Ukrajini, što je u Evropi izazvalo zabrinutost, podseća AFP.

Tokom posete Moskvi u junu, Cipras je potpisao preliminarni sporazum sa Rusijom o izgradnji dva miliona evra vrednog gasovoda koji bi prolazio kroz Grčku.

Ciprasu je u četvrtak pobedu na izborima čestitao i američki predsednik Barak Obama, a tom prilikom je bilo reči o izbegličkoj krizi u Evropi i lošem stanju grčke privrede.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija