• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.09.2015

16:44

(FOTO) NOVI TALAS Hiljade izbeglica otkriveno u kukuruzištima kod Strošinaca

Vesti

(FOTO) NOVI TALAS Hiljade izbeglica otkriveno u kukuruzištima kod Strošinaca

Podeli vest

Hiljade izbeglica je otkriveno u kukuruzištima blizu hrvatskog sela Strošinci, u blizini granice sa Srbijom, saopštile su danas vlasti Hrvatske, navodeći kako su izbeglice do granice dovezli srpski autobusi

Izbeglice su bile izgubljene, a otkrila ih je hrvatska policija, koja ih je u više autobusa prebacila do obližnjeg tranzitnog kampa u Opatovcu, pri čemu je došlo do razdvajanja porodica, prenosi AP.

Prema saopštenju direktora hrvatske Državne uprave za zaštitu i spasavanje Jadranka Perinića, na Strošincima je sada najveći pritisak izbeglica, prenosi Jutarnji list.

Tanjug

Perinić je napomenuo kako je namera izbeglica da se po ulasku u Hrvatsku prevezu do železničke stanice Spačva, nedaleko od Vrbanje, odakle bi vozom krenuli prema Mađarskoj.

(VIDEO) IGRE S IZBEGLICAMA: Hrvati u rasulu, suzvac na slovenačkoj granici!

- Ne razumemo tu strategiju prelivanja izbeglica s jednog graničnog prelaza na drugi, ali se s tim za sada nosimo - kazao je Perinić, dodavši kako ne očekuje da se narednih dana smanji priliv izbeglica u Hrvatsku i kako tome trenutno "ne vidi kraja".

Tanjug

Na istočnoj hrvatskoj granici izbeglice i dalje pristižu i preko Bapske i Tovarnika, ali ih na tom području sada nema u velikom broju.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pavle

pre 8 godina

Šešelj je u pravu! Žene i deca u kamp i smeštaj a muškarci od 18 - 60 u Ambasadu Sirije - radi regrutacije i BORBU ZA OSLOBOĐENJE SIRIJE Sad - kada su i Kinezi došli da pomognu, uz Ruse, dobro bi došla Asadu i pomoć Rodoljuba -Zemljaka, koji žele slobodnu Siriju - bez Talibana i SAD-e plaćenika..!!Smrt Fašizmu - Sloboda Sirijskom i Iračkom narodu...!

rođo

pre 8 godina

U vikendice i kuće odbeglih krajišnika, a onda prelazak na hrišćanstvo.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija