• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: express.hr

26.09.2015

17:51

PAPA NASTAVLJA DA ŠOKIRA: Možete na nebo i ako ne verujete u Boga, ali činite jednu stvar!

Vesti

PAPA NASTAVLJA DA ŠOKIRA: Možete na nebo i ako ne verujete u Boga, ali činite jednu stvar!

Podeli vest

Nije važno samo slediti veru, bitno je i slušati savest, kaže papa

Papa Franja napisao je osnivaču novina 'La Repubblica', Evgeniju Skalfariju, dugo otvoreno pismo koje je privuklo pažnju publike i donelo papi brojne pohvale zbog progresivnog načina razmišljanja. Naime, papa je napisao da će Bog oprostiti nevernicima njihove grehe ako odluče da slede svoju savest. 

PAPA FRANJA ROK ZVEZDA! Uskoro izdaje album, a ovo je njegov prvi hit!

Odgovarajući na mnoga pitanja objavljena u Skalfarijevim novinama (koji, usput rečeno, nije katolik), papa Franja je napisao: "Pitali ste me da li hršćanski Bog oprašta i osobama koje ne veruju i koje ne traže veru. Počeću rečima - a to je osnovna stvar - da je božja milost bezgranična ako dođete pred njega iskrenog i skrušenog srca. Oni koji ne veruju u Boga stoga bi trebalo da slušaju svoju savest. Greh, čak i kod nevernika, javlja se kad ljudi ne slušaju svoju savest." 

Robert Mikens, 'Tabletov' dopisinik iz Vatikana, izjavio je da su papini komentari još jedan dokaz da katolička crkva pokušava da se reši zastarelog imidža, kojem je doprineo papa Benedikt XVI. 

 - Franja je i dalje konzervativan. Ali, na ovaj način on ipak pokušava da ostvari otvoreniji dijalog sa svetom - objasnio je Mikens. 


U odgovoru na ovo pismo, Skalfari je i sam napisao da su papini komentari dalji dokaz da je on sposoban i ima želju da pređe preko svih prepreka na putu prema otvorenom razgovoru sa svima. 

Podsetimo, papa je dokazao i svoju veliku otvorenost prema seksualnosti kad je u maju izjavio: "Ako je neko homoseksualnog opredeljenja i traži Boga, ko sam ja da mu sudim?", piše Independent.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
posmatrac sa severa

pre 8 godina

Ne postoji Hriscanski i nehriscanski Bog, Bog je jedan kao sto je i satana jedan. Bog ima svoje Andjele i vojske i satana ima svoje djavole i demone. Covek koji veruje u ljubav, cini dobro, koji je milostiv i covekoljubiv ima sve vrline Bozijeg sluge. Covek koji ubija, koji se drogira, koji je pun mrzozti, otima, pesmistican i bogohulan je satanin rob. Bogu sluzis po slobodnoj svojoj volji a satani robujes jer je on tvoj gospodar dok je Bog verujucem Gospod. Tako oni satanini ljube jedni druge i ginu za svog gospodara kao sto oni Boziji ljube jedni druge i ne zale zivot poloziti za ime Hristovo i Krst casni. Oni koji zivot cuvaju, izgubice ga a koji ga izgube imena Bozijeg radi, zivece vecno. Razlika je kao nebo i zemlja, pakao i raj kome sluzis i kako cinis! Bozija deca po milosrdju dobrocinstvu i ljubavi se poznaju satanina po rdjavim delima i zlocinima.

ana

pre 5 godina

Cenjeni velikodostojnice zbog cega moraju gresnici(jer svi smo) da dodju pred Gospda "skrusenog srca"jer nam savest porucuje "vazno je posle pada ustati" sto skruseno srce proeobrazuje u jedro srce .Iskrenost je svakom jasna.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija