• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

26.09.2015

23:04

AFERA PLAGIJAT TRESE NEMAČKU Optužena ministarka odbrane!

Vesti

AFERA PLAGIJAT TRESE NEMAČKU Optužena ministarka odbrane!

Podeli vest

Nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejen, bliska kancelarki Angeli Merkel, osumnjičena je da je plagirala svoju doktorsku disertaciju o medicini, što ona negira, preneli su danas nemački mediji


- Ministarka "odbacuje sve optužbe i zatražila je od medicinskog fakulteta u Hanoveru, gde je doktorirala, da nadležna i nezavisna komisija razmotri njenu disertaciju - preneo je nemački nedeljnik Špigl.

Prema tom sajtu, elementi plagiranja su pronađeni na 27 od ukupno 62 strane disertacije. Na 37 mesta su prekršena pravila jer su preuzete rečenice iz drugih tekstova bez navođenja izvora i autora.

- Učestalost plagiranja, koji čini 43,5 odsto celog teksta, svedoči o površnom radu - naveo je sajt.

Nemački ministar odbrane Karl-Teodor Gutenberg je 2011. godine bio primoran da podnese ostavku nakon što je otkriveno da je plagirao svoj doktorat.

Dve godine kasnije ostavku je podnela ministarka obrazovanja Anet Šavan iz istih razloga.

Titula doktora je veoma poštovana u Nemačkoj gde se sistematski pominje kada se neko predstavi.
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mr burns from simpsons

pre 8 godina

ups! medju politicarima u nemackoj hara srpski foldiploma virus !

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija