• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.09.2015

21:12

BIĆE TESNO Šef NATO spreman da sa Rusijom razgovara o Siriji

Vesti

BIĆE TESNO Šef NATO spreman da sa Rusijom razgovara o Siriji

Podeli vest

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da je spreman da sa Rusijom razgovara o Siriji i ukazao na neophodnost koordinacije da bi se izbegao bilo kakav "incident ili nesreća" između ruskih snaga i snaga predvođenih SAD, koje se bore protiv Islamske države

Stoltenberg je rekao da je "još rano da bi se utvrdilo" kakvi su planovi Rusije u Siriji, ali je naveo da je Moskva u toj zemlji povećala vojnu prisutnost.

- Naravno, neophodno je obezbediti da ne dođe do nekog incidenta ili nesreće - kazao je Stoltenberg, ističući da je neophodno i obezbediti da rusko prisustvo ne ugrozi napore koalicije u borbi protiv Islamske države.

 PUTIN ODLUČIO: Rusija će uništiti džihadiste u Siriji!​
 

Stoltenberg je u intervjuu Rojtersu, uoči 70. zasedanja Generalne skupštine UN u Njujorku, pozvao Rusiju da "preuzme konstruktivnu ulogu u borbi protiv Islamske države".

Generalni sekretar Alijanse je poručio da podržavanje sirijskog predsednika Bašara Asada "ne predstavlja konstruktivan doprinost za iznalaženje rešenja".

FRANCUSKI ŠEF DIPLOMATIJE: Budućnost Sirije bez Asada

Komentarišući što su francuske vazduhoplovne snage po prvi put izvršile vazdušne udare na položaje Islamske države u Siriji, Stoltenberg je kazao da "pozdrvalja napore svih saveznika NATO u borbi protiv Islamske države".

Stoltenberg je rekao da je ohrabrujuće što se prekid vatre uglavnom poštuje na istoku Ukrajine, ali je naveo da je "veoma oprezan po pitanju spekulacija o mogućim vezama Ukrajine i ruskog prisustva u Siriji".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Cole5

pre 8 godina

sad bi da pregovarate, cackali ste medveda e sad je medved krenuo i prvo ce da vam presece tokove nafte, e onda ce vas sjebati u ukraini a kako je krenulo bice da ce ponovo ruski vojnici da doruckuju ne u berlinu vec u londonu parizu...

Pavle

pre 8 godina

NATO nema mandat - jer nije pozvan od zvanične Sirijske Vlade niti mu je mandat dao Savet Bezbednosti UN zato - marš iz Sirije kriminalci iz svetske nasilničke fašističke politike, pljačkaškog karaktera - u službi multinacionalnog kapitala i američkih korporacija...!!!

NEMA VISE RAZGOVORA

pre 8 godina

Dzukelo jedna dobio si namestenje zahvaljujuci pljačci veka koju si obavio u Norveskoj i Srbiji!!! Instalirao si Telenor i francusku banku SosieteGeneral da bude banka opljackanog novca u EBRD I IFC!! ODJEBI!! IDES NA SUD GOTOVA ISTRAGA IZLAZI IZ FIJOKE U BECU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stanko

pre 8 godina

...pozvao Rusiju da "preuzme konstruktivnu ulogu u borbi protiv Islamske države". ...poručio da podržavanje sirijskog predsednika Bašara Asada "ne predstavlja konstruktivan doprinost za iznalaženje rešenja". Koliko znam Basar Asad nije Islamska drzava. Protiv koga se onda bori NATO?

STOLTEMBERG JE OSUDJENIK

pre 8 godina

Sta zeli ovaj sa Cedom Jovanovicem i Borisom Tadicem? Gde je norveski i srpski novac u transakciji prodaje Mobtela? Gde je srpsko zito iz robnih rezervi? U Hlebu i kivflama i kešu u Briselu. TO CEMO TEK DA VIDIMO NA SUDU KAKO JE KBC BANKA ZAVRSILA U RUKAMA SOSIETEGNERAL I TELENOR BANCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija