• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.09.2015

16:43

RUSKA CRKVA UZ PUTINA! Rusija bije "svetu bitku" protiv džihadista u Siriji!

Vesti

RUSKA CRKVA UZ PUTINA! Rusija bije "svetu bitku" protiv džihadista u Siriji!

Podeli vest

Ruska pravoslavna crkva izrazila je danas podršku odluci Moskve da izvede vazdušne udare na položaje ekstremističke grupe Islamska država u Siriji, nazivajući to "svetom bitkom"

"Borba protiv terorizma je sveta bitka i danas je naša država možda najaktivnija snaga u svetu koja je bije", izjavio je načelnik odeljenja za odnose sa javnošću unutar crkve Vsevolod Šaplin, prenela je agencija Interfaks.

Šaplin je eksplicitno rekao da Crkva podržava odluku Rusije da angažuje svoje vazduhoplovne snage u Siriji u borbi protiv IS.

"Ova odluka u skladu je sa međunarodnim pravom, mentalitetom našeg naroda i specijalnom ulogom koju je naša država uvek imala na Bliskom istoku", istakao je Šaplin, naveo je AFP.

(VIDEO) PANIKA U ISIS Rusi počeli vazdušne napade na džihadiste u Siriji!

Jedan istaknuti muslimanski verski vođa u Rusiji, podržao je, takođe, rusku vojnu intervenciju u Siriji, istakavši da su Sirijci "praktično naši susedi".

"Mi u potpunosti podržavamo upotrebu kontingenta ruskih oružanih snaga u borbi protiv međunarodnog terorizma", rekao je Talfat Tadžhudin, direktor Centralne spiritualne administracije muslimana Rusije u izjavi za RIA Novosti.

Savet koji predstavlja glavne regligije u Rusiji - pravoslavlje, islam, judaizam i budizam - izdaće zajedničko saopštenje o ulozi Rusije u Siriji, kazao je Šaplin.

"U tom saopštenju podržaćemo odluku koju je donela naša vlada", dodao je on.

Gornji dom ruskog parlamenta dao je ranije danas zeleno svetlo zahtevu predsednika Vladimira Putina o angažovanju ruskih oružanih snaga u Siriji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija