• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.10.2015

18:06

(VIDEO) RAT DŽIHADISTIMA: Ruski avioni nastavili napade, Izrael preti Iranu!

Vesti

(VIDEO) RAT DŽIHADISTIMA: Ruski avioni nastavili napade, Izrael preti Iranu!

Podeli vest

Rusko vazduhoplovstvo uništilo je od početka operacije nekoliko objekata "Islamske države" (IS) u Siriji, uključujući štab terorista kod grada Idliba i fabriku eksploziva i municije severno od grada Homsa. Izrael zapretio intervencijom ukoliko iranska vojska uđe u Siriju
Tanjug

Ruske snage nastavile su danas bombardovanje položaja Islamske države na teritoriji Sirije, a tokom poslednja 24 sata uništeno je 12 meta, među kojima su komandni centar i jedan od štabova Islamske države.

 

Izrael preti intervencijom ukoliko vojska Irana uđe u Siriju

Izraelski ministar iz partije Likud, Juval Stajnic, namerava da poruči SAD, Rusiji i drugim svetskim silama da Izrael neće tolerisati prisustvo iranskih snaga blizu svoje granice. Ne želimo da vidimo ni rusku vojsku na Golanskoj visoravni, a kamoli iransku“, dodao je on.

U avgustu je navedeno da se Izrael sprema za moguću kopnenu invaziju Sirije, dok je Times of Israel  ponovio mogućnost da Izrael započne kopnene operacije na Golanskoj visoravni i u Siriji. 

 

Rusi stigli u Bagdad?!

U Bagdad su stigli ruski obaveštajni oficiri da rade u informativnom centru za borbu protiv ISIL-a. Oni će prikupljati obaveštajne podatke.Centar će početi sa radom, kada budu u potpunosti završeni pripremni radovi.

Vojska Irana ušla u Siriju!

Rojtersov dopisnik iz Libana tvrdi da je pre 10 dana u Siriju stiglo nekoliko stotina do zuba naoružanih iranskih vojnika. Uz njih je i Hezbolah i njihovo vojno delovanje vrlo skoro se može očekivati.

Za razliku od Rusa koji još ne razmišljaju o kopnenim operacijama, Iranci šalju vojsku za borbu na kopnu.

 

 

Irački premijer zove Ruse u pomoć?!

Irački premijer Hajder al-Abadi izjavio je da bi razmotrio mogućnost ruskih vazdušnih udara na položaje džihadista Islamske države u Iraku, ukoliko bi Moskva to ponudila

 

 

Rusi demantuju zapadne medije: Gađamo isključivo teroriste!

Zapadni mediji preneli su navode sirijske opozicije da su ruski avioni gađali i civilne mete, što ruski zvaničnici oštro demantuju...

 

 

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je  da su avioni bombardovali još pet ciljeva Islamske države u Siriji, dodajući da će nastaviti sa vazdušnim udarima protiv ekstremističke grupe.

Ruski suhoji Su-24M i Su25M obavili su osam letova, gađajući pet ciljeva Islamske države, rekao je portparol Ministarstva Igor Konašenkov, preneo je AFP, izveštavanje državne agencije RIA novosti. 
 

Televizija "Orijent njuz" prosirijske opozicije, javila je da su ruski avioni pogodili pobunjeničke pozicije u oblasti Hama.

Ambasador Sirije u Moskvi Rijad Hadad kaže da se udari nanose po koordinatama koje daje vojska Sirije, daleko od naseljenih oblasti, po pozicijama IS, u nekim gradovima ili predgrađima, na primer, Homsa i Hame, preneo je TAS

Sirijski pobunjenici koji imaju podršku SAD izdali su saopštenje u kome tvrde da su ruski avioni bombardovali njihovu bazu, prenosi agencija AFP.

Avioni su izveli najmanje 30 napada na "Armiju osvajanja", a gađana su ruralna područja u blizini severozapadnog grada Džisr al-Šugor, koji je pod kontrolom alijanse pobunjenika, uključujući grupu "Nusra front".

Objavljeni su novi snimci udara na položaje u Siriji. Ovako je ruska avijacija danas napala islamiste. 

Lavrov: Rusija i SAD se slažu oko ciljeva napada u Siriji

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da se njegova zemlja i koalicija na čelu sa SAD slažu oko ciljeva njihove borbe protiv terorizma u Siriji.

 


- Mi imamo isti pristup, to su Islamska država, Al Nusra Front i druge grupe-  rekao je Lavrov na marginama zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u NJujorku, a prenela je agencija AP.

 

Lavrov je dodao i da Rusija ne smatra pobunjeničku grupu Slobodna sirijska vojska, koju podržava Zapad, terorističkom grupom.

- Mi smatramo teroristima one koje su kao takve priznale Ujedinjene nacije i pravni sistem Rusije - istakao je Lavrov.

PROČITAJTE JOŠ:

KADIROV MOLI PUTINA: Šalji Čečene, da dokrajčimo Islamsku državu!

MOSKVA POTVRDILA Avioni uništili komandno mesto džihadista!

PUTIN GRMI! Zapadni mediji lažu o civilnim žrtvama!

​RUSI TUKLI NUSRA FRONT Siloviti udari po pobunjenicima u Siriji

OVAKO BIJU RUSI: Od položaja džihadista osta gomila gvožđa!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
komo

pre 8 godina

Ne bilo lose da sad nas premijer pozove bracu ruse da nam pomognu oko vracanja nase vojske i policije na kosovo, a sve po rezuluciji UN 1244\n

ISPRDAK OD DRZAVE PRETI

pre 8 godina

Jeste od obame Izrael ima srednji prst za pustu zelju da uvuce Amerikance i Ruse u rat!! Putin i Obama su tajni prijatelji a Obama je jos uvek predsednik i vrhovni komandant oruzanih snaga u Americi ako je Netanjahu to smetnuo s bolesnog uma. Ovo je rat hriscana protiv Izraela ne muslimana. Teroriste su snabdevale gorivorm, hranom i municijom **okolne zmelje** Da li da pogadjamo koje su to zemlje koje hvataju zive legitimne predsednike drzava salju ih u Hat u najboljem slucaju kao naseg mucenika Slobu ostale zive deru i muce ih najgorim mukama do smrti. STOP

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17