• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.10.2015

08:04

ANGELA TVRDI: Nećemo Rusima oprostiti Ukrajinu zbog pomoći u Siriji

Vesti

ANGELA TVRDI: Nećemo Rusima oprostiti Ukrajinu zbog pomoći u Siriji

Podeli vest

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da zapadne zemlje ne prave ustupke Rusiji u vezi sa krizom u Ukrajini, kako bi dobile podršku za političko rešenje u Siriji, precizirajući da te dve krize nemaju nikakve veze jedna sa drugom

 

Merkelova je sinoć, posle sastanka sa liderima Francuske, Rusije i Ukrajine u Parizu, kazala da smatra da bi sirijskog predsednika Bašara al Saida trebalo uključiti u razgovore o rešavanju građanskog rata, napominjući da dijalog ne znači da Asad treba da ostane na vlasti. 

Francuski predsednik Fransoa Oland je izjavio da je rekao ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da on mora udariti samo na Islamsku državu (ID) i isključivo na nju, tokom ruske vojne akcije u Siriji.

- Na toj osnovi svako od nas se mora držati svoje odgovornosti - istakao je Oland posle sastanka Normandijske četvorke u Parizu, prenose agencije. 

OVO JE PUTINOV RATNI PLAN: Akcija protiv islamista biće sprovedena u tri faze!

Merkelova je dodala da su oboje isnistirali na tome da je ID jedini neprijatelj protiv koga se treba boriti. 

Oland je kazao da su se Francuska i Rusija složile da su važni napori da se očuva teritorijalni integritet Sirije. On je dodao da je Rusija indirektno uvučena u sirijski sukob, kroz podršku Asadu.

Merkelova je dodala da se pri traženju rešenja za Siriju, moraju uzeti u obzir i interesi sirijske opozicije, koja uživa podršku Zapada


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bubasvaba

pre 8 godina

Kad podrzavate tu opoziciju zasto onda kukate stacete sa izbeglicama jer dok niste tu opoziciju naoruzali niko iz sirije nije bezao kad jedne naoruzvate one druga hranite i oblacite .

Scripta Manent

pre 8 godina

Necete im oprostiti ni Siriju zbog Baltika:) \n

Maganik

pre 8 godina

Kako su se samo uzmuvali jer im se prekida profit. Ne stiže od islamista više nafta budzašto niti ima isporuke oružja za skupe pare preko turske granice. Asad i Putin su prvo krenuli da začepe naftovod kojim ID snadbijeva naftom Turke i "zapadnjake". Niko drugi se osim njih ne buni. Mada im je džaba da se bune. Strah "guzici" kalja obraz često.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija