• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.10.2015

08:07

MAĐARI SE OGRADILI Sutra zatvaraju granicu i sa Hrvatskom

Vesti

MAĐARI SE OGRADILI Sutra zatvaraju granicu i sa Hrvatskom

Podeli vest

Mađarska sutra zatvara granicu s Hrvatskom, a visoka ograda već je postavljena i sada se dodaje žilet žica, saznaje Jutarnji list

 

Ograda visoka više od tri i po metra već je postavljena, a sada se u njenom podnožju duž cele kopnene granice između Hrvatske i Mađarske postavljaju i kolutovi, tzv. žilet žice, navodi Jutarnji list. 

Mađarski vojnici već dve nedelje užurbano rade na podizanju bedema između te dve države članice Evropske unije, a prema informacijama koje dolaze iz Mađarske, kompletan posao mogao bi biti završen do nedelje.

Kod graničnog prelaza Baranjsko Petrovo Selo-Beremend postavljaju se kolutovi, a slično je i uz granicu u Podravini, u opštini Gola i kod Botova.

PUSIĆ PROTIV MILANOVIĆA: Nećemo zatvarati granicu sa Srbijom

Baranjsko Petrovo Selo kao službeni i Botovo kao ilegalni prelaz, su prelazi preko kojih je tokom dve nedelje u Mađarsku ušla glavnina od gotovo 100.000 izbeglica koji su u Hrvatsku prethodno došli iz Srbije, navodi Jutarnji list.

Žičana ograda tako je postavljena uz kanal Ždaličica kod Gole i Ždale, a u sredu je došla i do samog ilegalnog prelaza u Botovu kojim je dosad prošlo više od 50.000 izbeglica. Mađarski vojnici za samo dva dana postavili su ogradu, čime su u slučaju odluke njihove vlade spremni zaustaviti ulazak izbeglica na svim ilegalnim prelazima u Prekodravlju.

Kako nezvanično saznaje Jutarnji list, potpuno zatvaranje granice i završetak gradnje ograde planirani su za kraj ove sedmice, verovatno sutra, nakon čega će izbeglice u Mađarsku moći samo preko službenih prjelaza.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija