• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: jutarnji.hr/informer.rs

03.10.2015

09:05

(FOTO) AMERI RAZNELI BOLNICU! Poginulo devetoro lekara

Vesti

(FOTO) AMERI RAZNELI BOLNICU! Poginulo devetoro lekara

Podeli vest

Bolnica Lekara bez granica (MSF) u Kunduzu, avganistanskom gradu koji je vojska nedavno preotela od Talibana, praktično je razorena u noćnom bombardovanju u kojem je ubijeno devetoro zaposlenih, po najnovijim informacijama

 

Za napad su najverovatnije odgovorne američke snage, prenose agencije.

- Američke snage izvele su napad iz vazduha. Vazdušni napad je možda napravio kolateralnu štetu na obližnjoj medicinskoj ustanovi. Istraga je u toku  - potvrdio je predstavnik NATO-a Brajan Tribus, dodajući da su ciljane "osobe koje su pretile koalicionim snagama".

Predstavnici bolnice izdali su saopštenje, u kojem se, pored ostalog, kaže:

- Sa najdubljim bolom moramo da potvrdimo smrt devetoro radnika Bolnice bez granica tokom bombardovanja Kunduza. Pored toga, 37 osoba je teško povređeno, od kojih je 19 osobljen bolnice - stoji u saopštenju.

 

Twitter
Twitter

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Denis

pre 8 godina

Savet roditeljima u Avganistanu: nikako ne stavljajte malu decu na nose!

Maganik

pre 8 godina

Kako su samo precizni na nejač i bolnice. Islamiste nikako da pogode.

bubasvaba

pre 8 godina

Kako da ih pogode i posle kome da prodaju naoruzanje koje oni koriste dok ameri otimaju naftu i sve ostalo stoim padne pod ruku.

Neša

pre 8 godina

Da li su to oni isti koji urlaju kako Rusi bombarduju "nevine" civile?

Maganik

pre 8 godina

Koliko se iz ovoga da zaključiti, zločinci nastavljaju svoj krvavi pir. Usput Obama kaže da ako Rusi bombarduju bolnice i civile to je O.K. Ali ako dirne njihove "dobre" teroriste koji im prodaju naftu za 15 USD/barel, a za uzvrst dobijaju oružje, municiju i ostalo, odmah se jave svi koji su pogođeni izostajanjem zarade u krvi. Zato Putin i Asad njihove "dobre teroriste" odbacuju od granice sa Turskom preko koje im islamska država isporučuje naftu. Tuda ulazi i oružje za islamsku državu. To je ono što boli Turke, USA i ostale a ne briga za narod Sirije. To su stari kolonijalisti koji su do svega što imaju došli ubijanjem i pljačkom u zadnjih 700-800 godina. Nije lako prihvatiti da je tome konačno došao kraj.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija