• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.10.2015

13:43

RUSKI MIG NIKO NE POMINJE! Turci priznaju samo čarke sa Sirijcima

Vesti

RUSKI MIG NIKO NE POMINJE! Turci priznaju samo čarke sa Sirijcima

Podeli vest

Turska vojska saopštila je danas da je imala juče čarke sa sirijskim avionima i protivvazdušnom odbranom, ali nigde ne pominje nezvanične navode, koji su sinoć zapalili planetu, kako su, navodno, oborili ruski Mig 29

 

 

Brojni analitičari su još juče tvrdili da je reč ili o čistoj propagandi, jer nema ruskih Migova u oblasti oko Sirije ili da je reč o letelici koja pripada sirijskim snagama. Posebno je bilo upečatljivo što se ni Turci ni Rusi nisu oglašavali na bilo koji način o navodnom incidentu.

Danas je, pak, turska vojska saopštila da je juče imala čarke sa Sirijcima. Po njihovim rečima, sirijski vojni avioni i protivvazdušna odbrana (PVO) su uznemiravali tri turska vojna aviona F-16, koji su bili na rutinskom letu duž granice te dve zemlje.

Sirijski PVO blokirao je radare na turskim avionima na dva minuta, dok sirijski vojni avioni Su-22 i Su-24 "uznemiravali" turske avione u trajanju od dva minuta i 35 sekundi, naveo je generalštab turske vojske. 

TURCI OBORILI RUSKI AVION!? Srušen Mig 29, obe strane ćute o incidentu

Turska je ranije prijavljivala da je bila meta "uznemiravanja" na rutinskim letovima njenih aviona na granici dve zemlje, u poslednjih nedelju dana. 

Incidenata je bilo i prošle nedelje, kada su dva ruska vojna avioni "zalutala" u turski vazdušni prostor tokom sprovođenja vazdušnih udara u Siriji, zbog čega su oštro protestovali ne samo Turska, već i njeni saveznici iz NATO.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Cole5

pre 8 godina

zato sto nije oboren ni jedan avion, cisto spinovanje da bi se odvukla paznja sa teroristickog napada koji su po nalogu amera izveli turci i pobili kurde koji su demonstrirali protiv rata turaka i kurda.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Ej, Kole 5. - ta pre bi ja Erdoganu "oborio" sestru, neg* on ruski MIG...?!

Cole5

pre 8 godina

"pisi kao sto govoris, citaj kako je napisano". nisam Kole vec Cole.

Cole5

pre 8 godina

та, лало, ја сам ти хибридни сремац, хоћу ти касти да сам дођош како моји сремци веле, те сам ти ја тако од сорте СК 55 што се добро најео сремске сланине сапуњарњ од 4 прста са белим и црним луком и напио здраво доброг сремачкога вина а клип је растао и добро нарастао па препустам некој доброј соси да га измери онако на танане и на дугачко, а колко ти је то цоли незнам ти ја касти а соса кад га измери приповедаће ти....

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija