• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: jutarnji list/informer

13.10.2015

21:59

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) PAKAO U JERUSALIMU: Ljude pregazio kolima na stanici, pa ih dokrajčio satarom!

Vesti

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) PAKAO U JERUSALIMU: Ljude pregazio kolima na stanici, pa ih dokrajčio satarom!

Podeli vest

Već dve sedmice traju sve jači sukobi u Izraelu i na palestinskim teritorijima, delimično podstaknuti muslimanskim nezadovoljstvom zbog poseta Izraelaca Platou džamija u jerusalimskom Starom gradu i posebno džamiji al-Aksa

U nastavku čitave serije napada, u kojima su Palestinci u više navrata na Izraelce nasrtali noževima i drugim oštrim predmetima, u Jerusalimu su u utorak ubijene tri osobe, a više od dvadeset ih je povređeno, od kojih je šestoro zadobilo vrlo ozbiljne rane.

Posle 13 sati izraleske snage sigurnosti preplavile su grad kako bi se sprečili eventualni novi napadi i još veći broj žrtava.

Prvo je zabeležen napad nožem u Ranani, u kojem je jedan Izraelac lakše povređen, a nakon njega su usledila dva odvojena napada u Jerusalimu pa onda još jedan u Ranani.

U drugom napadu u Jerusalimu, koji se dogodio gotovo istovremeno, napadač se zaleteo vozilom u ljude na autobuskoj stanici, a zatim jednog od prolaznika napao satarom.

Izraelska je vojska objavila snimak sigurnosne kamere na kojoj se vidi šokantan prizor pomahnitalog muškarca kako svom snagom napada prolaznika. Nakon dvadesetak sekundi zaustavio ga je policajac koji je nekoliko puta zapucao pre nego što je napadač pao mrtav.

UPOZORENJE SARDŽAJ VIDEA JE IZUZETNO UZNEMIRUJUĆI

WARNING: Graphic contentThis morning, a terrorist went on a violent rampage in Jerusalem with a vehicle and a butcher's knife. This is the danger we face. This is the result of Palestinian incitement. Posted by Israel Defense Forces on уторак 13. октобар 2015.

U dosadašnjim sukobima, koje su neki već prozvali trećim palestinskim ustankom ili takozvanom intifadom, poginulo je najmanje šest Izraelaca i 27 Palestinaca, među kojima je osmero dece.

Glavne palestinske organizacije, uključujući Fatah i Hamas, u utorak su proglasile "Dan besa" u Gazi, istočnom Jerusalimu i na Zapadnoj obali, a čelnici izraelskih Arapa pozvali su na proteste.

This is life under terror. Posted by Israel Defense Forces on четвртак 8. октобар 2015.

PROČITAJTE JOŠ:

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO/FOTO) MASAKR U JERUSALIMU! Teroristi ubili najmanje dvoje, ranili 30 ljudi


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija