• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.10.2015

18:03

ŠVAJCARSKI LOVAC BOMBARDER NAPAO RUSE? Francuska demantovala umešanost u međunarodni incident!

Vesti

ŠVAJCARSKI LOVAC BOMBARDER NAPAO RUSE? Francuska demantovala umešanost u međunarodni incident!

Podeli vest

Nikakav francuski avion nije bio uključen u bilo kakav incident s ruskim avionom u francuskom vazdušnom prostoru, saopštio je portparol francuske vojske

Avion uključen u incident bio je švajcarski, navodi francusko Ministarstvo spoljnih poslova, ne iznoseći detalje.

Ranije danas, rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je pozvalo na razgovor francuskog ambasadora u Moskvi Žan-Morisa Ripera zbog incidenta koji se jutros dogodio kada se francuski lovački avion opasno približio putničkom avionu koji je prevozio rusku parlamentarnu delegaciju u Ženevu.

Ruske poslanike koji su se nalazili u avionu na letu za Švajcarsku predvodio je predsednik Donjeg doma ruske Državne Dume Sergej Nariškin, prenosi agencija Tass.

- Ruska strana je ambasadoru izrazila duboku zabrinutost zbog incidenta i istaklo da takve akcije Pariza podrivaju kredibilitet Francuske kao mesta mullitareralnih sastanaka i pregovora - navedeno je u saopštenju ruskog ministarstva.

Agencija Rojters podseća da je ženevski aerodrom veoma blizu švajcarske granice s Francuskom.

PROČITAJTE JOŠ:

KATASTROFA IZBEGNUTA ZA DLAKU! Francuski avion skoro udario u avion sa ruskim poslanicima!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DA RUSI SU LUDI PA NISU VIDELI

pre 8 godina

A Svajcarska je najmocnija zemlja u vasioni pa ste joj pripisali incident?? Kakve budale koje vise ne znaju ni sta rade pogotovu sta izjavljuju.

zeljko petrovic

pre 8 godina

Prosto ne mogu da verujem da su miroljubivi svajcarci ovo uradili. Mislim da im ovaj gaf nije trebao,jer ekonomski moze mnogo da ih kosta!!

Dragomir

pre 8 godina

Војни авион имао је право да се нађе у близини било ког путничког и то им је редован лет изнад сопствене земље.Новинари то увеличају потпуно непотребно?Обично лете у пару војни авиони.Овде ,,Бгд,, је написао ,,како Швајцарска има изузетно наоружану армију,,.Нека има али,бато,као ,имају супер стандард али су и супер задужени.То је та фама о ,,добром стандарду,,?Хрватска је од Србије задуженија ПЕТ ПУТА ВИШЕ у милијардама тако да не може ни камате да отплаћује.Ете ги им Евро зезамција.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija