• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Facebook/Informer.rs

22.10.2015

17:58

(FOTO) JAČA OD SILEDŽIJA! OVO JE ISPOVEST devojčice kojoj su vršnjaci lepkom spalili kosu!

Vesti

(FOTO) JAČA OD SILEDŽIJA! OVO JE ISPOVEST devojčice kojoj su vršnjaci lepkom spalili kosu!

Podeli vest

Hana Kombs je već nekoliko meseci trpela vršnjačko nasilje u školi. Jednoga dana, dok se vraćala kući, neko joj je sipao lepak u kosu

Ultra snažan hemijski lepak spalio joj je svu kosu i vlasište i doveo do opekotina prvog stepena. Pozvani su i njeni roditelji, koji su je odmah odvezli u bolnicu. Njen otac, vojno lice u penziji, bio je ogorčen zbog nedostatka odgovornosti školskog osoblja.

Hanina majka, zgrožena ponašanjem učenika prema njenoj ćerki, otvorila je stranicu na Fejsbuku, želeći da temu traumatičnog iskustva žrtava prikaže široj javnosti. S druge strane, Hana je odlučila da ode u frizerski salon i zaboravi taj incident.

Želela je da promeni svoj izgled i započne život ispočetka

facebook

Nasilnik je osuđen na privremenu suspenziju iz škole i direktor je izjavio da Hana ponovo može doći u školu, bez straha! Ali Hanina majka misli da nije sve tako jednostavno i nada se da će njena ćerka svojim primerom pomoći mnogim drugim žrtvama vršnjačkog nasilja.

Zbog spaljivanja kose, Hana je morala da obrije deo glave, ali frizer je odlučio da učini nešto vrlo ženstveno ...

Prenosimo vam Haninu ispovest u celosti:

facebook

"Moje ime je Hana. Ja nisam ništa drugačija od vašeg sina ili ćerke. Ja idem u srednju školu, imam prijatelje, trudim se da budem dobar đak i uključena sam u razne vannastavne aktivnosti. Bilo kako bilo, moja ideja o tome kako ću provesti prvu godinu u srednjoj školi, drastično se promenila 14. septembra 2015. godine.

Stajala sam na ćošku škole i jedan dečak je u tom trenutku odlučio da mi saspe lepak u kosu. Teme je počelo da me peče i ja nisam ništa drugo mogla da učinim osim da plačem. Moj otac me je tog dana pokupio iz škole i kada je video šta mi se desilo, a da niko od profesora nije reagovao počeo je da preti da će pozvati policiju.

Tek tada su me odvezli u Urgentni centar kako bi mi uklonili deo lepka koji je usled hemijske reakciji doslovno spalio moju kosu. Nisam mogla da prestanem da mislim "Čime sam tako nešto zaslužila?". Kasnije iste te večeri moja majka i ja smo odlučile da uklonimo ono što je preostalo od moje kose. Odvela me je kod frizera koji mi je obrijao pola glave. Dečak je kažnjen na nekoliko dana i nedavno sam imala čas sa njim. Preplakala sam tih 45 minuta!

Moj otac je ponovo došao u školu i naravno bio je uznemiren oko svega. Kada je ušao u zgradu morao je da ostavi svoj otisak, međutim kada smo trebali da krenemo kući školski policajac nam nije dao. Otac mi je rekao da se ne obazirem i da krenem, a policajac da ne mrdam.

Potom mu je policajac uručio upozorenje da ukoliko se još jednom pojavi na vratima škole da će ga momentalno uhapsiti. Zašto se prema nama odnose kao prema kriminalcima, a osoba koja mi je naudila hoda okolo kao da se ništa nije dogodilo.

Ovako tretiraju decu koja su žrve nasilja. Molim vas podelite ovo kako se nekom drugome ne bi dogodilo isto!"

facebook

ISPOVEST STUDENTKINJE IZ KRUŠEVCA: Nije me sramota što se kurvam, izdržavam brata i sebe u Beogradu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija