• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS/Informer.rs

23.10.2015

10:51

(VIDEO) GDE BURATINO ZGAZI TU DŽIHADISTA NE RASTE! Rusi upotrebili višecevni bacač TOS-1A protiv terorista u Siriji!

Vesti

(VIDEO) GDE BURATINO ZGAZI TU DŽIHADISTA NE RASTE! Rusi upotrebili višecevni bacač TOS-1A protiv terorista u Siriji!

Podeli vest

Moćni ruski višecevni raketni bacač TOS-1A "Buratino" počeo je da dejstvuje protiv boraca Islamske države u sirijskoj oblasti Latakija. Ovo razorno artiljerijsko oružje, tvrde stručnjaci, u samo jednom udaru može da spali teritoriju veličine osam gradskih kvartova

Na objavljenom video-snimku može se videti da od džihadista i brda na kojem su bili nije ostalo ništa i da je sve spaljeno posle napada tim oružjem.

TOS-1A  je ruski višecevni raketni lanser sa projektilima opremljenim aerosolnim bojevim glavama, postavljen na šasiju tenka T-72. Namenjen je uništavanju  bunkera, lakih oklopna vozila i žive sile.

(VIDEO) ONI SU SMRT ZA DŽIHADISTE: Pogledajte izbliza avione koji "demontiraju" Islamsku državu!

Razvijen je ranih osamdesetih prošlog veka, ali je dugo čuvan kao najstroža vojna  tajna. Nadimak Buratino (Pinokio)  je dobio zbog velikog "nosa" raketnog lansera.

TOS-1A ispaljuje rakete od 220 milimetara i ima relativno kratak domet - do 5 kilometara. Minimalni domet je 400 metara. Može ispaliti jednu ili dve rakete istovremeno u vremenu od 0,5 sekundi.

Da bi ispalio čitav lanser potrebno mu je od 7,5 do 15 sekundi. Pri takvom ispaljivanju, rakete padaju na području veličine 200x400 metara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
XXL

pre 8 godina

Nešto se roštiljati mora, a sad puno je ostalo tih tenkova T-72 iz doba SSSR-a koji nisu za borbenu upotrebu te su kupole otišle na topljenje i ostadoše gusenice koje su inspirisale nekog ruju piromana kako bi mogle da se upotrebe - da se ne baci. A i džihadlije su dobro-došle za probu da se vidi da li to uopšte - radi. Pa radi.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17