• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.10.2015

09:52

TRAGIČNA SMRT RUSKOG VOJNIKA U SIRIJI! Otišao da se bori protiv ISIS, ubio se zbog ljubavi?!

Vesti

TRAGIČNA SMRT RUSKOG VOJNIKA U SIRIJI! Otišao da se bori protiv ISIS, ubio se zbog ljubavi?!

Podeli vest

Vojni tehničar Vadim Kostenko (19) obesio se u subotu u ruskoj bazi Kmejmim u Latakiji jer ga je devojka ostavila preko telefona

Razgovarali smo u subotu pola sata. Bio je razdragan, srećan i smejao se. Nije zvučao kao neko ko planira da se ubije
Svetlana, Vadimova majka

Ruski vojnik Vadim Kostenko (19), koji je učestvovao u operaciji protiv Islamske države (ISIS) u Siriji, u subotu se ubio jer ga je ostavila devojka. Mladić se obesio u svojoj sobi u vojnoj bazi Kmejmim kod Latakije.

Kostenko je iz rodnog grada Krasnodara u Siriju otputovao 14. septembra, dve nedelje pre nego što je počela ruska operacija protiv ISIS. Odmah je raspoređen u vojnu bazu Kmejmim, u kojoj je radio na mestu tehničkog specijaliste i logističara. Međutim, u subotu nakon što je završio s poslom, obesio se u svojoj sobi.

Izvor iz ruskog ministarstva odbrane naveo je da se mladić verovatno ubio zbog ljubavnih jada, ali da nadležni i dalje istražuju ceo slučaj.

- Kolege vojnici pronašli su Kostenka obešenog u sobi i odmah pozvali dežurnog komandanta. Istražitelji su prema porukama iz njegovog mobilnog telefona zaključili da je izvršio samoubistvo jer ga je ostavila devojka. Ipak, nastavićemo sa istragom dok ne budemo sigurni - naveo je taj izvor.

Sanjao o tome da postane pilot

Vadimova tetka Ana Musjenkova kaže da je njen sestrić bio pun života i da je obožavao da služi u vojsci.
- Sanjao je o tome da postane pilot. Zato se radovao službi u vazduhoplovnoj bazi u Siriji. Otišao je tamo srećan jer su ga odmah pozvali - navodi Musjenkova.

Komandant baze Kmejmim odmah je o samoubistvu obavestio Kostenkove roditelje Aleksandra i Svetlanu. Oni, međutim, tvrde da se njihov sin nikad ne bi ubio.

- Čuli smo se svakodnevno preko telefona. Razgovarali smo i u subotu oko pola sata. Bio je razdragan, srećan i smejao se. Nipošto nije zvučao kao neko ko planira da se ubije i ne verujem u zvaničnu verziju slučaja - kaže Vadimova majka Svetlana.

Vojnikov otac Aleksandar slaže se sa njom i takođe sumnja u objašnjenje ministarstva odbrane.

- Rekli su nam da se Vadim obesio zbog nesuglasica sa svojom devojkom. On tako nešto nikada ne bi uradio. Jako dobro poznajem svog sina - kaže Aleksandar.

Public

I Vadimova mlađa sestra Katja i njegova tetka Ana Musjenko kažu da je mladić bio pun života i da je planirao da se po povratku iz Sirije oženi svojom devojkom.

- Zabavljali su se nekoliko godina i bili su jako ozbiljni. Tokom leta ju je doveo kući i boravila je nekoliko dana kod nas u gostima. Pričao nam je da jedva čeka da napravi svadbu, a i ona je bila uzbuđena zbog svega - kaže Musjenkova.

Inače, prema dekretu koji je ruski predsednik Vladimir Putin doneo u maju, smrt ruskih vojnika tokom specijalnih operacija je vojna tajna. Ovo je prvi slučaj koji je izašao u javnost.

Međutim, ne zna se da li je neki ruski vojnik stradao tokom borbi u Siriji, iako britanski izvori tvrde da su njih trojica poginula do sada. Rusko ministarstvo odbrane negiralo je te navode i istaklo da nijedan vojnik nije do sada izgubio život u borbi protiv džihadista.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
aca

pre 8 godina

Nadam se da nisu ostali ruski vojnici slabog duha ka ovaj sto se vesa kao kakva baba i to zbog devojke

Erdogan

pre 8 godina

Sad ce Rusi jedan po jedan ko ovaj mladic , rat nije za decu. Sto ne salje Putin svoju decu u Siriju??!!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija