• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.10.2015

19:03

NJEGA KRIZA NE DOTIČE Imovina Porošenka sve veća

Vesti

NJEGA KRIZA NE DOTIČE Imovina Porošenka sve veća

Podeli vest

Vrednost imovine ukrajinskog predsednika Petra Porošenka porasla je za 20 odsto tokom ove godine uprkos krizi i sukobima u zemlji, dok se bogatstvo ostalih tajkuna smanjilo, pokazala je danas objavljena godišnja lista bogataša

Nezavisni nedeljnik Novo vreme objavio je da je Porošenko šesti na listi najbogatijih Ukrajinaca sa 979 miliona dolara vrednom imovinom, zbog čega njegova tvrdnja da nije milijareder jedva stoji, prenela je agencija AFP.

Ukrajinski predsednik zadržao je kontrolu nad svojom poslovnom imperijom, koja uključuje čokoladnu industriju i medije, a prema navodima medija, uvećao je bogatstvo zahvaljujući brzom razvoju, izgradnji novih kapaciteta i osvajanju novih tržišta.

Porošenko je obećao javnosti da će da proda Rošen fabriku čokolade i najpopularniju televizijsku stanicu, ali navodno nije mogao da pronađe kupca.

PROVOKATOR Ruska delegacija napustila UN zbog Porošenkovog govora

Najbogatiji Ukrajinac je metalurški magnat Rinat Ahmetov, koji je izgubio čak 56 odsto bogatsva, pa ono sada vredi 4,5 milijardi dolara, dok je iza njega bankarski gigant Igor Kolomojski sa 1,9 milijardi dolara kapitala, posle gubitka od 17 odsto.

Dvojica najbogatijih Ukrajinaca su u otvorenom sukobu sa šefom države, a postoje sumnje i da finansiraju ukrajinske paravojne jedinice na istoku zemlje i pokušavaju da odlože kraj sukoba sa proruskim pobunjenicima.

Bruto nacionalni proizvod Ukrajine pao je za 12 odsto tokom proteklih godinu dana, dok inflacija u istom periodu iznosi 46 odsto.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija