• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

30.10.2015

22:41

KERI OBJASNIO: Mesecima se razmišljalo o slanju američkih komandosa u Siriju!

Vesti

KERI OBJASNIO: Mesecima se razmišljalo o slanju američkih komandosa u Siriju!

Podeli vest

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je da se mesecima "razmišljalo" o slanju oko 50 pripadnika američkih specijalnih jedinica u Siriju, demantujući glasine da je ta odluka uticala na tok današnjeg međunarodnog sastanka u Beču o rešavanju sirijske krize

- Predsednik (SAD Barak) Obama je mesecima odlučan u nameri da treba da se pojačaju napori u borbi protiv džihadista - rekao je Keri novinarima posle sastanka.

Keri i njegov ruski kolega Sergej Lavrov juče i danas, zajedno s predstavnicima 19 zemalja, razgovarali su o Siriji i političkom rešavanju tamošnjeg konflikta u kojem je od 2011. godine poginulo više od 250.000 ljudi.

Manja grupa američkih snaga za specijalne operacije biće rapoređena na severu Sirije, gde će s lokalnim snagama sarađivati u borbi protiv Islamske države, izjavili su ranije danas visoki američki zvaničnici. To je prvi put da će američka vojska delovati na terenu u Siriji.

Neimenovani zvaničnici izjavili su da je Obama naredio raspoređivanje manje od 50 komandosa da pomognu u koordinaciji koalicionih snaga s lokalnom vojskom.

- Potpuna je slučajnost da je ta odluka doneta danas kad je bio sastanak u Beču", rekao je Keri.
Komentarišući tu odluku, Lavrov je na istoj konferenciji za novinare rekao da je Rusija "za borbu protiv terorizma u skladu s međunarodnim pravom".

- Na osnovu toga, svaka vojna intervencija, bila vazdušna ili kopnena, mora da ima saglasnost Saveta bezednosti UN", rekao je ruski ministar.

Učesnici sastanka u Beču pozvali su na novi diplomatski proces rešavanja sirijske krize s predstavnicima vlasti i opozicije, koji bi se odvijao pod okriljem UN.
SAD, Iran i Rusija se međutim i dalje ne slažu oko sudbine sirijskog predsednika Bašara el Asada.

Još jedan sastanak planiran je za sledeću sedmicu, moguće opet u Beču.
Sastanku u Beču prisustvovao je i specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura.

PROČITAJTE JOŠ

OŠTRO UPOZORENJE IZ RUSIJE: Ulazak kopnenih snaga SAD u Siriju je nedopustiv!

KRAJ RATA NA VIDIKU? U Beču postignut dogovor o prelaznoj vladi Sirije!

OBAMA ODLUČIO! SAD šalju specijalce u Siriju!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maganik

pre 8 godina

Lijepo im je Lavrov rekao: To su teroristi ako ih ne pozove Asad ili ako nema odluke savjeta bezbijednosti. Kad ih pobijemo, nemojte se žaliti.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija