• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

01.11.2015

12:54

KISINDŽER O NOVOM SVETSKOM PORETKU: Bitno je razumevanje Kine i SAD

Vesti

KISINDŽER O NOVOM SVETSKOM PORETKU: Bitno je razumevanje Kine i SAD

Podeli vest

Bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer, istakao je u Pekingu značaj međusobnog razumevanje Kine i SAD i njihove uloge u novom svetskom poretku, preneo je danas list "Čajna dejli"

Kisindžer je govorio na promociji kineskog izdanja njegove knjige "Svetski poredak" u Pekingu.
 

Govoreći o načinu stvaranja svetskog poretka u budućnosti, naglasio je da je "od suštinske važnosti da dođe do razumevanja između Kine i SAD, da obe strane budu saglasne i da žele da prate" novi svetski poredak.

- Najveći izazov za Amerikance je da razumeju način na koji misle Kinezi, kao i da Kinezi imaju razumevanja za Amerikance koji takođe uče i ponekad primenjuju tradicionalne načine razmišljanja na nove okolnosti u koje se ona ne uklapaju -  kazao je Kisindžer objašnjavajući izazov koji stvaraju razlike između istorije i kulture dve zemlje.

Predsednica spoljnopolitičkog odbora kineskog parlamenta Fu Jing rekla je na promociji knjige Henrija Kisindžera da je "Kina deo sadašnjeg svetskog poretka koji je postigao značajne uspehe", dodajući da pojednini aspekti tog svetskog poretka isključuju" njenu zemlju ili čak "suptilno gledaju na Kinu kao na potencijalnog imaginarnog neprijatelja".

- Važno je da budemo u mogućnosti da jasno objasnimo kakav će biti svetski poredak u budućnosti, na koji način je povezan sa sadašnjim svetskim poretkom, kao i kakvu ćemo ulogu imati - istakla je Fu Jing

PROČITAJTE JOŠ: 

​KINEZI BESNI NA AMERE! Sklanjajte vaše brodove iz našeg mora dok ne bude kasno!

STEJT DEPARTMENT: Jedan razarač SAD ne bi trebalo da pokvari odnose sa Kinom

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Bitno je: da USA zadrži monopol na tumačenje prava, i korišćenje sile, a Kina to da bezrezervno - podrži, i onda bi, po ovoj spodobi - Novi Svetski Poredak bio sasvim u redu...i po meri sviju ? Sramota od spodobe, koja je večito služila kao vredni večiti poltron - moćnoj imperiji Rotšildovih...!

MOZETE DA SKINETE GACE

pre 8 godina

Kao onaj Francuz na aerodromu Nikola Tesla! Kinezi i Rusi ce vas zgaziti kao mušmulu!! Njihova naj parola je ako ne mogu da te pobedim pokusacu da te prevarim.

PROJEKAT FAKULTETA FON

pre 8 godina

Jos 80-tih sam sahvatila zasto je fakultet FON napravljen bas preko puta mog fakulteta Politickih nauka. Odatle su projektanti pokusali da regrutuju isprane mozgove i evo vece generacijama misle da ispiraju mlade mozgove ali su upravo dosli do te tacke da su sami sebi isprali poslednju sivu celiju dok se studentima prevrce zeludac!!!

Lune

pre 8 godina

Predmetna faca je gaulajter Rimskog kluba i Komiteta 300, ubica Alda Mora...samo zato sto nije hteo " turizam nego industriju u Severnoj Italiji".

Petar Pan

pre 8 godina

... A onda se SVETI HENRI spustio sa NEBESA i objasnio poslovicno GLUPIM i NAIVNIM Kinezima (koji su jadni takvi eto vec 5-6 hiljada godina) kako funkcionise SVETSKI NATO POREDAK . Kinezi su srecni do iznemoglosti saslusali velikog UCITELJA i slozili se da je u kineskom interesu da ceo svet postane NATO DIZNILEND. Medjutim, SVETI HENRI je bio neprijatno iznenadjen kada su Kinezi odbili da za kesu staklenih perli predaju VELIKOM UCITELJU sve delove Kine juzno od Pekinga. Ovim neprijatnim gestom Kina je pokazala da jos nije sazrela kao ,,prijateljska i partnerska ,, drzava nasih prijatelja i partera pa ce se Srbija pridruziti medjunarodnoj zajednici i uvesti Kini sankcije!

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija