• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: webtribune

03.11.2015

23:57

SUMNJIVA SLUČAJNOST?! 16 putnika otkazalo let dan pre pada ruskog aviona!

Vesti

SUMNJIVA SLUČAJNOST?! 16 putnika otkazalo let dan pre pada ruskog aviona!

Podeli vest

Najmanje 16 putnika se nije ukrcalo na let Metrojet 9268 na dan kada je taj avion oboren i kada su stradali svi putnici i posada. Oni su nameravali da putuju tim avionom, ali su u poslednjem momentu odustali od puta.

Portparolka avio-kompanije je rekla na konferenciji za novinare da je više od desetak ljudi otkazalo svoje karte od Šarm el-Šeika za Sankt Peterburg manje od 24 sata pre poletanja.

„Dan pre katastrofe, let je otkazalo 16 ljudi“, rekla je ona. „Njih dvoje sasvim slučajno nisu stigli na let“.

Među njima je bila Ekaterina Đuninen, koja je bila na odmoru sa prijateljem u odmaralištu na Crvenom moru u Egiptu, a koja je promenila plan u poslednjem trenutku.

Nakon što se vratila u svoj dom u Petrozavodsk, ona je rekla za Russia Today da je razlog bio čisto finansijski, te da je zamenila karte za 170 evra jeftiniji let.

- Mogli smo da budemo u tom avionu i da poginemo- rekla je Đuninen.

Vesti o katastrofi su se pojavile pre nego što je ona krenula iz Šarm el-Šeika te je odmah pozvala svoju majku da joj kaže da je sve u redu.

Reuters

Let kojim je ona putovala za rusku prestonicu je bio odložen 10 sati pošto su se raširile vesti o katastrofi.

- Kada smo putovali nazad, u avionu se nije čula ni muva- rekla je ona. „Svi su se trzali na bilo kakvu buku“.

Let 9268 je nestao sa radara iznad poluostrva Sinaj 23 minuta nakon poletanja iz Šarm el-Šeika u Sankt Peterburg u subotu ujutru.

Egipatski zvaničnici su rekli da je pilot obavestio avio-kontrolu o tehničkim poteškoćama i tome da će sleteti vanredno na najbliži aerodrom, ali tada je izgubljen kontakt.

Analitičari spekulišu da je došlo do sličnog incidenta kao 1985. godine, kada je u avionskoj nesreći stradalo više od 500 ljudi, ali iz Metrojet-a navode da je avion bio potpuno ispravan.

„Isključujemo bilo kakvu mogućnost tehničkog problema ili greške pilota“, rekao je Aleksandar Smirnov, zamenik generalnog direktora avio kompanije. „Jedino moguće objašnjenje je da je neki spoljašnji faktor delovao na avion“.

Reuters

Vilajet Sinaj, egipatska džihadistička grupa povezana sa ISIS-om, navela je da je odgovorna za obaranje aviona i da je to učinila kao „odgovor na ruske vazdušne napade u kojima je pobijeno na stotine muslimana na površini Sirije“.

Istražitelji kažu da prva istraživanja ne ukazuju na napad projektilom ili eksploziju i da je prerano da se donose zaključci, mada Kremlj nije isključio terorizam.

Tela 224 žrtve, uključujući dvadesetpetoro dece, poslata su u Rusiju i Ukrajinu, gde im je odana pošta.

Printscreen You Tube

Zvaničnici su rekli da su crne kutije pronađene i da su u odličnom stanju, te da će moći da se iskoriste za dobijanje informacija o poslednjim trenucima pre pada aviona.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija