• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rt.com/informer.rs

04.11.2015

11:01

(VIDEO) DŽIHADISTI PRETE PUTINU NA SNIMKU! ISIS se hvali obaranjem ruskog aviona iznad Sinaja!

Vesti

(VIDEO) DŽIHADISTI PRETE PUTINU NA SNIMKU! ISIS se hvali obaranjem ruskog aviona iznad Sinaja!

Podeli vest

ISIS je objavio video snimak na kojem se tvrdi da je obaranje ruskog aviona iznad Sinaja osveta Islamske države, prenosi Raša tudej

U nedavno objavljenom snimku, pet pripadnika Islamske države (IS/ISIS/ISIL) sede napolju, a jedan od njih se hvali kako su militanti sa Sinajskog poluostrva srušili ruski putnički avion A321 sa 224 ljudi.

Okružen sa četiri džihadiste, mladić koji izgleda kao da je slovenskog porekla govori na sasvršenom ruskom i na arapskom jeziku, obraćajući se predsedniku Vladimiru Putinu, upozoravajući ga da će zažaliti što napada ISIS u Siriji.

Sa nožem u ruci, on preti da će islamisti nastaviti da obaraju avione i ubijaju ljude u znak odmazde za rusku vojnu operaciju u Siriji.

Reuters

Islamska država prvi put je preuzela odgovornost za rušenje Erbasa 321 ubrzo nakon što je avion srušio na putu od egipatskog Šarm-el-Šeika do Sankt Peterburga 31. oktobra. Međutim, ubrzo su ruski i egipatski zvaničnici njihovu tvrdnju odbacili kao "malo verovatnu".

SUMNJIVA SLUČAJNOST?! 16 putnika otkazalo let dan pre pada ruskog aviona!

Američki Stejt department je takođe odbio ovu teoriju, rekavši da "nema indicija da su teroristi oborili avion".

Iako su zvaničnici naglasili da nijedna verzija ne može da se isključiti kao mogućnost u potpunosti sve dok se istraga ne završi, postoji osnovana sumnja da militanti povezani sa ISIS na Sinaju ne stoji iza nesreće.

Zvaničnici i eksperti saglasni su u išljenju da džihadisti poseduju samo prenosne sisteme protivvazdušne odbrane nesposobne da dostignu do 9.450 metara (31,000 stopa) nadmorske visine na kojoj je leteo Erbas.

OPET PAO RUSKI AVION! Srušio se u Južnom Sudanu, poginulo 40 osoba, samo dve preživele?

Međutim, u ovom momentu, izveštaji o sudbini putničkog aviona u medijima su prilično protivrečni.

U utorak, egipatski lekar koji je pregledao leševe putnika rekao je da ga je priroda njihovih povreda takva da ukazuje na to da se "snažna eksplozija dogodila u avionu pre nego što je udario u zemlju". 

TERORIZAM IPAK UZROK TRAGEDIJE IZNAD SINAJA! Bombaš-samoubica se razneo u ruskom avionu?!

Eksplozije bombe u avionu je ranije pomenuta kao jedan od mogućih uzroka nesreće.

Međutim, ruski i egipatski stručnjaci navodno nisu uspeli da pronađu bilo kakve traume na žrtvama izazvane eksplozijom .

Snimak možete pogledati i na OVOM linku.

- Nije bilo nikakvih znakova udara ili eksplozije koje smo pronašli tokom prvih istražnih radnji - rekao je za Tass neimenovani izvor.

Za sada, egipatski istražitelji su skloni da favorizuju mehaničko oštećenje ili tehničku neispravnost kao najverovatniji uzrok nesreće.

Očekuje se da situacija postane jasnija pošto postanu dostupni podaci iz "crne kutije", ali to je proces koji traje i do četiri nedelje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ivan

pre 8 godina

Rusi ima da se ispišaju u vaše mrtve isis-ove glavudze. pičke fašističke

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija