• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jutarnji list

05.11.2015

23:15

MISTERIJA PADA RUSKOG AVIONA: Telo male Darije pronađeno 30 kilometara od mesta katastrofe!

Vesti

MISTERIJA PADA RUSKOG AVIONA: Telo male Darije pronađeno 30 kilometara od mesta katastrofe!

Podeli vest

Najmlađa žrtva tragične nesreće 10-mesečna Darija Gromova ruskog putničkog aviona koji se srušio u Egiptu prošlog vikenda mogla bi da predstavlja ključ zagonetnog pada

Naime, telo 10-mesečne Darine Gromove, čija je fotografija s aerodroma u Sankt Peterburgu uoči polaska na letovanje u Šarm el-Šeik postala simbol ove tragedije, pronađeno je čak 30 kilometara od mesta pada aviona. To upućuje da je avion najverovatnije eksplodirao ranije nego što su to stručnjaci do sada mislili.

Posle ovog otkrića istražitelji su proširili područje potrage i to bi moglo dovesti do novih saznanja.

Otac male devojčice bio je 27-godišnji Aleksej Gromov, sin ruskog vojnog pilota i IT stručnjak, a njegova je supruga organizatorka izložbi bila je na porodiljskom odsustvu.

Njihova tela još nisu pronađena. Kako je baka male devojčice Darine ispričala ruskim medijima, insistirali su da na putovanje u egipatsko odmaralište povedu dete, "kako bi mogla da umoči noge u more" i nisu je želeli da ostave.

Ruski stručnjaci tvrde da na telima žrtava vazduhoplovne nesreće nema tragova eksploziva, ali ruski zvaničnik zadužen za avijaciju, rekao je da istraga preispituje i mogućnost skrivenog predmeta u avionu koji je mogao da prouzrokuje tu katastrofu.

Avion se nije mogao sam po sebi da raspadne u vazduhu, tvrde ruski zvaničnici, a nema tragova projektila.

Džihadisti su se već nekoliko puta ponudili za ulogu odgovornih za ovu tragediju, ali istražitelji i sigurnosni stručnjaci kažu da oni ne poseduju tehnologiju koja bi srušila mlaznjak s visine od 30 hiljada stopa.

Ali, američki obaveštajci kao i britanska vlada, smatraju da je verojatnost da je erbas A321 oboren posle eksplozije bombe vrlo visoka. Veruju i da je za postavljanje navodne paklene naprave odgovorna Islamska država.

PROČITAJTE JOŠ:

CNN PRONAŠAO DOKAZE Islamisti postavili bombu u ruski avion?!

RUSKA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA: Za obaranje aviona nad Sinajom odgovorna Saudijska arabija?!

SUMNJIVA SLUČAJNOST?! 16 putnika otkazalo let dan pre pada ruskog aviona!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija