• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beta/informer

07.11.2015

23:57

OBAVEŠTAJNI SKANDAL: Nemačka tajna služba BND špijunirala saveznike, čak i Crveni krst

Vesti

OBAVEŠTAJNI SKANDAL: Nemačka tajna služba BND špijunirala saveznike, čak i Crveni krst

Podeli vest

Nemačka tajna služba "sistematski" je špijunirala savezničke zemlje u celom svetu i razne međunarodne organizacije, poput Crvenog krsta, preneo je danas nemački nedeljnik Špigl

- Nemačka služba bezbednosti (BND) sistematski je špijunirala 'prijateljske' zemlje u svetu, među kojima ministarstva unutrašnjih poslova SAD, Poljske, Austrije, Danske i Hrvatske - dodao je nedeljnik koji nije naveo svoje izvore.

Špigl kao i mnogi drugi nemački mediji otkrili su poslednjih meseci da je BND prisluškivala savezničke zemlje na račun SAD, odnosno američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA).

Prema navodima lista, BND je prisluškivala američke delegacije pri Evropskoj uniji u Briselu, pri UN u Njujorku ali i američko Ministarstvo finansija kao i brojne ambasade u Berlinu, među kojima ambasade SAD, Francuske, Velike Britanije, Švedske, Portugala, Grčke, Španije, Austrije, Švajcarske i Vatikana.

Navodno BND je selektivno prisluškivala određene telefonske brojeve koje je dobila od NSA, a nemačka agencija sama je birala koga će da špijunira, naveli su tamošnji mediji i dodali da je ta praksa trajala do kraja 2013. godine.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Petar Pan

pre 8 godina

Potpuno je normalno da svako svakog spijunira kao sto je normalno i da se glumi iznenadjenje kada se to otkrije. Nije normalno ono sto smo mi uradili a to je da ,,prijatelje i partnere,, pustimo da udju bukvalno u sve bezbednosne i vojne i civilne strukture. Nekada se to zvala izdaja a sada ,,saradnja bezbednosnih sluzbi,, Saradnja u kojoj mi dajemo sve a ne dobijamo nista...Sve potpuno obesmisljeno i pitanje je ko uopste koristi obavestaje podatke i u kom cilju ....

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija