• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Luxlife.rs

11.11.2015

16:11

(VIDEO) KOLIKO JE STVARNO BOGAT PUTIN?! Jahte, avioni, satovi, palate... brat bratu, oko 40 milijardi evra!

Vesti

(VIDEO) KOLIKO JE STVARNO BOGAT PUTIN?! Jahte, avioni, satovi, palate... brat bratu, oko 40 milijardi evra!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin je gotovo svakodnevno jedna od glavnih tema u svim svetskim medijima. On je predstavljen kao moćna persona, džudo majstor, ljubitelj životinja i nedodirljivi vođa Rusije

Naravno, brojni mediji bavili su se i temama o tome koliko je zapravo bogat Vladimir Putin.

Kada je jednom prilikom poklonio sat od 10.000 evra malom dečaku sa sela, brojni mediji postavili su pitanje da li Putin negde ima svoje zakopano blago. Kako političar sa prijavljenom zaradom u visini od 140.000 dolara može da živi život ispunjen luksuznim satovima i palatama?

Sve u svemu, Vladimir Putin živi pravi život ruskog cara a prema nekim navodima njegova imovina procenjena je na neverovatnih 40 milijardi dolara!

Satovi

Lep sat je jedna od brojnih luksuznih pogodnosti koje mnogi ne mogu da priušte. Ali, kada imate dosta novca, skupoceni časovnik je među prvim stvarima koje ćete kupiti.  Putin ima najskuplju kolekciju časovnika, kada posmatramo sve svetske vođe. Barak Obama i Fransoa Oland poseduju časovnike koju su vredni i manje od 200 dolara, ali Putin ima kolekciju čija je procenjena vrednost 700.000 evra.

Najskuplji komad iz njegove kolekcije je “Lange & Sohne” izdanje, koje je prekriveno kristalnim staklom i ima zlatne kazaljke, a košta oko pola miliona dolara.

Jahte

Većina ljudi na svetu bila bi srećna da se samo i provoza na jahti. Ali, za Vladimira Putina, jedna jahta nije dovoljna. On ima flotu koja se sastoji od četiri jahte, strateški raspoređene u Rusiji. Navodno, jednu jahtu je dobio kao poklon od najbogatijih Rusa, što postavlja pitanje šta je on uradio za njih, kako bi dobio tako skupoceni izraz njihove zahvalnosti.

Njegova najpoznatija jahta košta oko 37 miliona dolara, ima profesionalno dizajnirani enterijer, vinski podrum ispunjen ekskluzivnim izdanjima i bazen sa vodopadom.

Automobili

Vladimir Putin je oduvek voleo automobile. Prema nekim navodima, prvi automobil je dobio na poklon od svoje majke, koja ga je dobila na lutriji. On je tada bio na trećoj godini fakulteta. Kasnije, on je nadoknadio sve nedostatke koje imao tokom mladosti, jer ipak, on je najmoćniji čovek Rusije.

Koliko automobila poseduje? Popis njegove automobilske flote broji oko 700 vozila, što je za 699 više od potreba jedne osobe. On čak na raspolaganju ima i Formulu 1.

Ipak, kako sam kaže omiljeni su mu oni koji su napravljeni u Rusiji.

Avioni

U retkim prilikama, svako od nas će možda ići privatnim avionom, obično do neke udaljene lokacije, za veoma specijalnu priliku. Za Putina, privatni avioni su svakodnevna stvar. Pored predsedničkog aviona, Putinova ekstravagancija ide mnogo dalje.

On izgleda želi da poseduje avion svake veličine, koji će mu svakodnevno biti na raspolaganju. Poseduje ukupno 43 aviona, čija je procenjena vrednost milijardu dolara.

Već smo pomenuli ljubav prema ekstravaganciji ruskog predsenika, ali ključni element luksuza u jednom od njegovih aviona je toalet od 70.000 evra. To verovatno na najbolji način prikazuje njegove potrošačke navike i daje dovoljno razloga za budnu pažnju medija.

Palate

On poseduje 20 masivnih poseda u čitavoj zemlji, koji koštaju nekoliko milijardi dolara. Sve njegove palate su luksuzne i visokog kvaliteta, a najimpresivnija je struktura u italijanskom stilu, koja vredi milijardu dolara.

Ovaj projekat je bio obavijen velom tajne tokom izgradnje, tako da mediji nisu imali pristup posedu.

Helikopteri

Nakon 43 aviona, da li bi vam ikada palo na pamet da kupite i helikopter? Pa, Putinu je palo na pamet. Njegova flota helikoptera je naoružana do zuba, za svaki slučaj, ako nekom neupućenom nesrećniku padne na pamet da pokuša da mu naudi.

Putin je ipak malo ispod Baraka Obame kada govorimo o helikopterima – Obamina flota vredi oko 20 milijardi dolara. Ipak, kada prebrojite sve automobile i avione, helikotperi deluju kao suvišni.

Najimpresivniji helikopter njegove flote je Mi-8 koji je u potpunosti prilagođen njegovim željama, bezbednosti i komforu.

Degustator

Vladimir Putin je nešto poput antičkog vladara – ima dovoljno moći da vlada polovinom planete. On sam sebe definitivno smatra kraljem, jer ima člana osoblja, čiji je zadatak degustacija svih obroka.
 

AP PHOTO

Zbog mogućnosti trovanja, Putin je odlučio da se osigura na najbolji mogući način. Iako nikada ne biste pomislili da u današnje vreme postoji pozicija degustatora hrane, Putinov degustator to radi po čitav dan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
svetlana

pre 8 godina

Napoleonov sindrom,a kod naših političara imamo Putinov sindrom. Rusi i surogat Rusi, svi prate trendove medijske.

Mihajlo

pre 8 godina

Nikada niste pisali koliko su bogati: Klan Buš, Klan Kenedi, Lordovi u Engleskom gornjem domu, Francuski Predsednici i td....

Južbina

pre 8 godina

Kratko: ja u ove priče ne verujem, Posebno u priču o 40 milijardi (ko pamti uvek je naka četvorka u "igri" - Milošević 4 milijarde, Gadafi 40 i td. ). Da predsednik Rusije ima na raspolaganju automobile, brodove, avione, helikoptere - sigurno da ima, ali sam takođe siguran da to nije u njegovom vlasništvu. Osim toga, ova priča se ponavlja bar jednom godišnje, naravno uvek bez navođenja iole pouzdanih izvora.

Kos

pre 8 godina

putin nosi patek ovo drugo je smesno nije njegovo rusi ne nose rolex

25

pre 8 godina

čovek ima privilegiju da je ruski predsednik i ništa više. Sve ovo je u vlasništvu države, što se tiče objekata, voznog i avio parka

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija