• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.11.2015

22:25

(VIDEO) MASAKR U PARIZU! Vanredno stanje u Francuskoj, vojska na ulicama, zatvorene granice!

Vesti

(VIDEO) MASAKR U PARIZU! Vanredno stanje u Francuskoj, vojska na ulicama, zatvorene granice!

Podeli vest

U terorističkom napadu u Parizu dogodilo se nekoliko eksplozija i pucnjava u kojima je poginulo najmanje 60 ljudi, a na desetine je povređeno...U akciji specijalaca likvidirana su četiri napadača koja su u koncertnoj dvorani nedaleko od redakcije "Šarli Ebdo" ubila 120 talaca. Vojska izašla na ulice Pariza. Francuski predsednik Fransoa Oland proglasio je vanredno stranje u zemlji i zatvorio sve granice

Više desetina osoba ubijeno je u seriji odvojenih, ali po svemu sudeći, koordinisanih terorističkih napada u centru Pariza, zbog čega je francuski predsednik Fransoa Oland proglasio vanredno stanje u celoj zemlji i naredio momentalno zatvaranje granica.

Tanjug

 

On je izjavio je da su "u Parizu u toku teroristički napadi bez presedana" u kojima je ubijeno više desetina ljudi. Oland je dodao da su u toku operacije koje policijske snage izvode po Parizu. 

"Moramo ostati mirni i biti ujedinjeni. Francuska mora da bude jaka. Teroristi žele da se plašimo. Suočeni sa terorizmom, moramo biti ujedinjeni- poručio je u Oland u obraćanju naciji, koje su prenosile sve tv stanice.

Na ulicama Pariza raspoređeni su pripadnici antiterorističke jedinice i vojske, svuda se čuju sirene, a helikopter nadleće grad.

Prvi napad se dogodio nedaleko od Trga Bastilje, u desetom arondismanu, gde je najmanje 11 ljudi ubijeno u restoranu, koji se nalazi nedaleko od mesta gde se u januaru odigrao napad na satirični list "Šarli ebdo".

Tanjug


Dve snažne eksplozije čule su se ispred stadiona Stad de Frans, gde se igrala prijateljska utakmica između Francuske i Nemačke. 

 

 


Vlasti pozivaju građane da ostanu u svojim domovima, a metro linije su zatvorene. Izvedeno je najmanje šest napada, među kojima i masakr u koncertnoj dvorani Bataklan gde je ubijeno 120 ljudi.

 

 

Tanjug


Teroristi su izveli bar šest koordinisanih napada, uključujući i u muzeju Luvr i šoping centru.

Francuska vlada je u stalnom zasedanju od napada u Parizu, na ulicama je oko 30.000 policajaca, a veruje se da su teroristi obučavani u Francuskoj.

Kako je javljeno, i u Njujorku je policija podigla nivo budnosti posle napada u Parizu.

PROČITAJTE JOŠ:

(VIDEO) POTRESNE SCENE S ULICA PARIZA: Leševi na ulicama, Ajfelov toranj u mraku!

PARIZ GORI- DŽIHADISTI SLAVE: ID na drštvenim mrežama veliča terorističke napade!

ANA ZAROBLJENA SA ŠVAJNIJEM U PARIZU! Srpska teniserka ostala na stadionu sa igračima Nemačke!

(VIDEO) POKOLJ U PARISKOM POZORIŠTU: Upad specijalaca, teroristi ubili skoro 118 talaca?!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vulevu

pre 8 godina

Neka jos podrzavaju siptarcine i mudzahedine i bice im jos gore.

bogoljub

pre 8 godina

Zaigra mečka i u Vašem dvorištu. Hoćete im opet dati podršku da ih primite u Unesko. Hoćete im dati stolicu u UENU. Hoćete opet bombardovati srbiju uranijumom. Hoćete opet rušiti Bagdad i ubijati nevin Narod, Hoćete opet ubiti Gadafija i sravniti mu zemlju.Hoćete opet podržati one koji su nam vadili žive organe i prodavali ih Vama. Obratite im se opet da im nešto od toga nije ostalo trebaće Vam večeras. A naravno hitno organizujte i Rambuje

Ozren

pre 8 godina

Neka se zahvale prijateljima Amerikancima. Godinama prodavali teroristima naoruzanje ,svrgavali rezime.....A Francuska ih sledila u svakom ratu......Srbija im ne valja kao brana fundamentalnog islama......Vise sam se potresao poraza od Ceske 4:1 a ja reprezentaciju ne pratim!!!!!!!!!!

asid

pre 8 godina

Užasne stvari se dešavaju u svetu pa evo sad i u Francuskoj ali ne treba zaboraviti da je jedan od nedavnih Predsednika Francuske predvodio akciju uništavanja Libije a to je možda uzrok ovih užasa!

batabosque

pre 8 godina

Francuski satirični magazin Šarli Ebdo na svojim starnicama objavio je karikature o katastrofi ruskog aviona Airbus A321 na Sinajskom poluostrvu, kada su poginule 224 osobe. Na prvoj karikaturi su naslikani putnici aviona i njegovi ostaci koji lete u glave terorista. Potpis ispod nje glasi: „Ruska avijacija je pojačala bombardovanja“. Druga slika – lobanja među ostacima aviona i telima putnika koja govori o opasnosti letova sa ruskim lou-kost kompanijama. Једва чекам да видим карикатуре из коцертне дворане. То мора да ће бити јако смешно. Мало да разгали родбину убијених, да цркну од смеха!!!!!!!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija