• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: jutarnji.hr/informer.rs

17.11.2015

15:34

MOJ SIN JE POBIO NEVINE LJUDE U PARIZU! Strašna ispovest oca džihadiste koji se razneo u pozorištu!

Vesti

MOJ SIN JE POBIO NEVINE LJUDE U PARIZU! Strašna ispovest oca džihadiste koji se razneo u pozorištu!

Podeli vest

Sami Amimur (28) jedan je od terorista koji je izveo teroristički napad u Parizu, u pozorišnoj dvorani Bataklan, u kojoj je u petak uveče ubijeno najmanje 89 osoba. Sami je rođen u Dransiju, severoistočnom predgrađu Pariza, a on je u napadu aktivirao eksplozivnu napravu kojom je bio opasan

Njegov otac Mohamed Amimur (67) ispričao je da je prošle godine pokušao da izvuče sina iz ruku zapovednika Islamske države pod kojima je Sami ratovao u Siriji, ali mu nije uspelo.

Gospodin Amimur je konstantno pokušavao da odvrati sina od džihada u razgovorima preko Skajpa, dok se konačno nije odlučio na opasan put u Siriju.

Tamo je otišao u junu 2014. godine, taman u veeme kada je proglašena Islamska država, ne bi li sina vratio nazad u Francusku. Nakon što je prošao tursku granicu stigao je u sirijski grad Minbej, pokraj Alepa.

Tamo je i prvi put video zlokobne crne zastave ISIS. Gradom su patrolirali ljudi s kalašnjikovima, a njega su odveli u džamiju na obaveznu molitvu. Sledećeg jutra je napokon ugledao svog sina.

Ipak, Sami je oca dočekao s udaljenim osmehom, a hodao je uz pomoć štaka:

- S nama je sve vreme bio jedan drugi muškarac, a Sami je prema meni bio izuzetno hladan – niti mi je rekao gde se bori, niti kako je ranjen, niti me pozvao u mesto gde boravi. Kada sam mu pružio majčino pismo u kojem je bilo 100 evra, Sami je otišao u ćošak i pročitao ga, a zatim mi ga vratio uz komentar da mu novac nije potreban.

Mohamed Amimur pričao je i sa drugim džihadistima koji su mu pokazivali video-klipove mučenja koje su snage sirijskog predsednika Bašara al Asada sprovodile nad stanovništvom, a zatim i snimke kako ubijaju ljude iz blizine. “Bilo mi je muka“, rekao je Mohamed za “Le Monde”.

Posle dva dana Mohamed je ponovno ušao u Tursku, da bi se u Francusku vratio letom iz Istanbula. Policija ga pri povratku nije ispitivala. Kasnije je saznao da je njegov sin promenio ime u Abu Hadžija i da se oženio.

- Ne želim da ostane tamo celog života - rekao je na kraju Amimur u intervjuu za francuski listi prošle godine.

(FOTO) CEO SVET PLAČE, ONI SLAVE! Islamisti u Libiji delili slatkiše posle masakra u Parizu!

UBICA DEČJEG LICA! Ovo je Bilal Hadfi (20) koji se razneo ispred stadiona u Parizu!

MAJKA TERORISTE TVRDI: Moj sin nije hteo da ubija ljude - RAZNEO SE ZBOG STRESA!

NAJTRAŽENIJI ČOVEK NA SVETU! Ovo je intervju koji je pre napada dao za novine Islamske države!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija