• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.11.2015

17:21

KASPAROV OPET NAPAO PUTINA: Kremlju odgovara pokolj u Parizu!

Vesti

KASPAROV OPET NAPAO PUTINA: Kremlju odgovara pokolj u Parizu!

Podeli vest

Legendarn šahista i predsednik Fondacije za ljudska sa sedištem u Njujorku Gari Kasparov ponovo je napao ruskog predsednika Vladimira Putina

U autorskom tekstu pod nazivom “Ples sa diktatorima”, koji je objavio “Wall Street Journal”, Kasparov je ocenio da je koalicija između Kremlja i zapada u borbi protiv ISIS, koja je zagovarana na Samitu 20 najmoćnijih zemalja u Turskoj, a koju je potvrdio francuski predsednik Fransoa Oland - nemoralna, štetna i potpuno nepotrebna!

OLAND OTKRIVA: Francuska zajedno sa Putinom i Obamom kreće u uništenje Islamske države!

Bivši prvak sveta u šahu smatra da Putinu odgovara migrantska kriza iz najmanje dva razloga.

- Kremlj želi da osigura da će se izbeglička kriza ka Evropi nastaviti. Ona odvlači pažnju sa ruske intervencije u Ukrajini... Pored toga, migrantska kriza nastaviće da jača krajnje desne stranke u Evropi koje se dive Putinu, i samim tim porašće pritisak na zemlje EU da ukinu sankcije Rusiji. Ako se još dogodi da džihadisti naprave pokolj u Parizu, tim bolje za Kremlj - rezonuje Kasparov u svojoj kolumni.

On smatra da bi predsednik SAD Barok Obama i drugi zapadni lideri najpre trebali da shvate da je “neprijatelj mog neprijatelja ponekad I moj neprijatelj”.

(VIDEO) SAD SU STVARNO GOTOVI! Ovako džihadiste rasturaju ruski strateški bombarderi Tu-22M3, Tu-160 i Tu-95MS!

- Savez sa Iranom, Putinom i Asadom bio bi moralno odvratan, strateški pogrešan i apsolutno nepotreban - ističe Kasparov u svom autorskom tekstu.

Prema njegovim rečima, samo kopnena ofanziva SAD i NATO u Siriji može imati uspeha u borbi protiv džihadista Islamske države.

(VIDEO) ZNA SE KO KOSI, A KO VODU NOSI! Rusi juče pogodili 206 ciljeva ISIS, a SAD i Francuzi 14

- Sve drugo garantovaće nove neuspehe i nove terorističke napade na zapadu. Nemoralno je postavljati civile - sirijske i zapadne - umesto vojnika u prvu liniju fronta protiv džihadista - zaključuje Kasparov.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ivan

pre 8 godina

gari kasparov dno ljudskoti kao sto je i kandicka, biserko i ostale fasisticke propagande!

Djura

pre 8 godina

Sto volim ove sto se zalazu za ljudska prava sa sedistem u Njujorku!

Stanko

pre 8 godina

Bolje mu je da igra sah sa penzionerima u Central parku.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija