• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik/Informer.rs

25.11.2015

15:45

SPASENI RUSKI PILOT TVRDI: Turci lažu da su nas upozoravali - NISMO NI SEKUNDU NAPUSTILI SIRIJU!

Vesti

SPASENI RUSKI PILOT TVRDI: Turci lažu da su nas upozoravali - NISMO NI SEKUNDU NAPUSTILI SIRIJU!

Podeli vest

Spaseni pilot lovca Su-24 koji je oboren u Siriji Konstantin Valerevič Murahtin, izjavio je da je posada poznavala područje u kom je došlo do katastrofe kao „svojih pet prstiju“ i da ni jednog trenutka nisu povredili turski vazdušni prostor

Ruski pilot čiji je Su-24 oboren u Siriji kaže da isključuje mogućnost narušavanja vazdušnog prostora Turske čak i „na sekundu“.

 

 

- Nije bilo nikakvih upozorenja sa turske strane - saopštio je pilot, niti vizuelnih niti preko radija.

- Leteli smo na visini od 6.000 metara, bilo je vedro i imali smo potpunu kontrolu nad letom. Treba razumeti kolika je brzina bombardera i kolika lovca F-16. Ako su želeli da nas upozore, mogli su da se pokažu, da stanu paralelni u odnosu na nas. A tako nešto se nije desilo. Da, i raketa je došla sa repa našeg aviona. Mi je čak nismo ni videli da bismo uspeli da izvedemo protivraketni manevar - rekao je Murahtin.

On je dodao da namerava da ostane i nastavi da služi u sastavu ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga u Siriji.

- Naravno, nestrpljivo čekam da me otpuste iz bolnice kako bih se odmah vratio u stroj. Tražiću od komande da me ostavi u ovoj vazdušnoj bazi - imam obavezu da vratim ’dug‘ za komandira - rekao je novinarima preživeli pilot Su-24.

 

(FOTO) NJEGA TURCI NISU USPELI DA UBIJU! Ovo je preživeli ruski pilot Konstantin Murahtin!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Željko

pre 8 godina

Delijo , ziv nam i zdrav bio. Tako prica pravi vojnik. Turci i ne znaju drugacije nego na kvarno i podlo. Nacija tlacitelja i krvnika. Bice prilike da vratis dug. Bog te poziveo.

SasaV

pre 8 godina

Oni koji finansiraju i saradjuju sa teroristima,nemogu biti nista drugo niti bolje.Obaranje ruskog aviona,mucko ubistvo pilota ni po cemu se ne razlikuje od teroristickog akta rusenja putnickog ruskog aviona nedavno iznad Sinaja.Rusija polako pocinje da placa danak svog ulaska u akciju unistavanja terorista i to nesme ostati nekaznjeno a podli turski cin primerenu kaznu.Slava ruskim herojima.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Srećne ti rane junače...a za komandira, zna se - 100 grenadira...!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija