• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

25.11.2015

20:59

(VIDEO) TURSKA VOJNA MOĆ: Zbog ovoga Erdogan misli da može protiv Putina!

Vesti

(VIDEO) TURSKA VOJNA MOĆ: Zbog ovoga Erdogan misli da može protiv Putina!

Podeli vest

Nakon obaranja ruskog aviona, sve oči su uprte u Tursku, a tenzije rastu. Američki mediji upozoravaju da turska vojska raspolaže naprednom opremom, čiji je jedan deo donet iz SAD

Turski avion koji je oborio rusku letelicu, bio je F-16 "falkon". Turska ima oko 300 ovakvih aviona, napravljenih po američkoj licenci.
 

Public

"IAI heron" izraelske proizvodnje se inače koristi za nadgledanje Gaze, a Turska ima deset ovakvih aviona specijalne izrade, sa jačim motorima i dodatnom opremom.

U službi Turske su i tri američke bespilotne letelice tipa "MQ-1 predator". Kada se opreme "helfajer" raketama, ovi dronovi mogu da gađaju mete na zemlji, a da ostanu potpuno neprimetni.

"Blek hok" ili "crni jastreb" je vojni helikopter, koji i dalje koristi američka vojska. Turska je nedavno potpisala ugovor o nabavci 115 modifikovanih letelica.

Public

Poljski top "panter hovicer" je nedavno proizveden u Turskoj i ima domet od 25 milja, odnosno oko 40 kilometara.

Public

Raketni sistem MGM-140 dizajniran je u SAD i sposoban da precizno gađa mete na 160 kilometara daljine. Turska ima stotinu ovakvih sistema.

Public

Turska vojska je ponosno predstavila svoj "altaj" tenk, koji koristi od ove godine. Proizvodi ga turska kompanija "Otokar", koja inače proizvodi autobuse.

Public

Turska raspolaže i pratećim raketama "mizrak-U", koje mogu da lociraju metu udaljenu do osam kilometara, i da je prate dok je ne pogode.

"BMC kirpi" (kirpi na turskom znači jež) je još jedan domaći proizvod Turske. Trenutno vojska poseduje oko 600 ovakvih vozila.

Public

Trenutno je u toku naoružavanje turskih vojnika zalihama od pola miliona novih pušaka. Oružje je razvijano tokom proteklih šest godina, kako bi odgovaralo specifičnim zahtevima vojnika, s obzirom na klimu i teren.

Ovakvi "nevidljivi" brodovi napravljeni su za suočavanje sa neprijateljskim podmornicama, ali i letelicama. Turska ih zasad ima samo dva, ali planira da nabavi još deset.

Public

Turska mornarica takođe ima 13 podmornica nemačke proizvodnje. Svaka je opremljena sa 14 torpeda i raketa.

Public

TURSKA VOJNA MOĆ (PROPAGNDNI VIDEO): 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Guraju ih Ameri - Rusima, kao "meso za roštilj" da vide čime će ih Rusija "pržiti"...odnosno da Rusi "prvi Ofiraju karte" - žrtvuje se Turska kao najmanja šteta za NATO savez, koji će posle videti ,šta će i kako će... Ako pobedi Turska - njima dobro, ako Turska bude uništena opet dobro najmanja šteta - po NATO savez, a onda - bar će znati, na čemu su..... A ionako Turska je samo TROJANSKI KONJ muslimana u NATO Savezu to dobro svi znaju...pa se spremaju, zato - da je "otkače"..... Što god se desilo sa Turcima... NATO je na dobitku...!!

enis

pre 8 godina

sta belavis ti znas li ti da je Turska Americki glavni saveznik a drugo kaze Lavrov mi nemamo nameru da ratujemo protiv Turske zasto je to rekao pa zato sto nesmiju i nemoj da beljavis previse vidise dasi nenacitan ovan

Davor

pre 8 godina

Moj Enese...Nacitani i nadasve PISMENI Enese!!! Sta li je za tebe citanje??? Ziv bio i manje knjiga...ne valja za oci pretjerivati!!!

Mujo

pre 7 godina

Turci su sila.mnogi misle da znaju sve o turskoj a tuse varaju.u ostalom su jedini sto su stali Rusima na put.i zastitili svoje granice.i Nebo.to potvrdjuje.koliko su mocni i hrabri...Mada nista Ni protiv Rusa nemam.i isto ih Cjenim kao Silo.

VLAJKO

pre 8 godina

Pojesce vas mrak to je kerov djoka nemate ni peti deo onog sto ima Ruska armija ima da vas sravne sa zemljom pobice vas ko pilice. Sulejmane velicanstveni.

Mujo

pre 7 godina

I Yugoslavija imala sve .pa nista nije sila u tehnici vec srcu.i ljudstvu..

Arhangelsk

pre 8 godina

A sutra objavite cime Rusija raspolaze. Ima da nema turaca ako topolji i bulave polete.

badza

pre 8 godina

Boj ne bije svetlo oruzje,vec boj bije srce u junaka.

radovanjazic

pre 8 godina

Turskoj nemoze Amerika ništa Rusija ni pogotovo ljubav je jedno realnost drugo Turska raspolaze ravno sa 3000 borbenih aviona patriot rakete stiger i kozna sto još nezaboravi to je 70 milona ljudi ogromna teritorija nikad niko ih neće napasti jer nesmiju a ljubav prema nekoj drzavi ko ljubav glrda se ko je ko nacije eto ja velim Grčka je vojno najača ljubav prenma tom narodu i nemojte to baciti jer vam ne odgovara kometar.

Xo

pre 8 godina

A niko se ne pita dali Turkiye poseduje nuklearno sa ovim arsenalom cisto sumljam da uz jagnjetinu nema salate ;)

Željko

pre 8 godina

Nasmejah se komentarima , zaista smo duhovit i bistar narod. Nije turska vojska losa. Naprotiv , odlicna je kroz istoriju bila , klala , palila , uzimala roblje , danak u krvi , silom nametala muslimansku veru , vodila osvajacke ratove , nabijala na kolac i sekla glave. Nasuprot tome imamo Rusku vojsku , koja nikad nije vodila osvajacke ratove nego samo odbrambene protiv aveti koje su ih napadale. I svaki put bi tu avet satrale u misju rupu. I danas se Rusija jedina u svetu zalaze za vladavinu reda , prava i postovanja suvereniteta malih drzava. Eto zato su Rusi najjaci, ne zbog superiornog naoruzanja od koga se i ameri ( tigrovi od papira veliki samo u holivudskim filmovima )zentaju , vec zato sto su naprosto ispravni , posteni i na kraju, sto su u pravu. Zato su veliki i svakom evropljaninu i gradjaninu sveta su sve blize srcu. A u Srpskom srcu imaju posebno mesto. Tamo gde se cuvaju osecaji za brata. Ko vam kaze da je kod Srba drugacije , laže. A kroz istoriju gledasmo kako je to kad se Rusi od aveti brane...skoro da vam bude zao aveti. ;-) jer ne prodje dobro. Tako ce i danasnje aveti proci . Jer Rusi , nasa braca su narod sposoban za velike stvari . Ne zato sto su brojcano ili teritorijalno veliki , nego zato sto im je dusa pravoslavna velika i kao suza čista. P.S. Hvala Informeru jer jedini objavljuje komentare u celini , ma kakvi bili. A to je kod drugih casopisa nemoguce.

badza

pre 8 godina

Po svoj prilici ostvarice se Tarabicevo prorocanstvo da ce Istanbul ponovo biti Hriscanski grad,a Aja sofija Hriscanski hram.

Petar Pan

pre 8 godina

Klasična manipulacija . Potpaljivanje idiota da se bore za njih. Sa zapada ukrajinsko topovsko meso a sa juga tursko ... pa nisu baš mutavi ti Ameri ... U poslednjim trzajima se ponekad prave genijalne stvari ali se ipak završi kako se završi ...

iscander

pre 8 godina

a čime Rusija raspolaže?oko 7500 nuklearnih bojevnih glava...turci nijednu nemaju jer na njihovom tlu imaju ameri svoje...Avioni 4++ generacije su-35s,t-50 pak pandan američkom f-22 raptoru,protuzračni sustavi s-400 i s-500...t-14 armata tenk,Iscander M taktičke rakete,Sunburn rakete,vakuumske bombe,klase podmornice borej i jasen,bulave,sineve,raduge,lajnere,topolje,rs-24,rs-26,verba,hibini...eto najbitnije sam nabrojao....rusi imaju pobjednički mentalitet a turci ga nemaju...

Dara

pre 8 godina

Erdogan misli...??? Misliti i srati nije isto! Neka se uvuku Turci u misiju rupu, jer ako misle da ce Amerika ratovati za njih protiv Rusa grdno se varaju! Neka se sjete na cijoj su strani bili u II svjetskom ratu i sve ce im biti jasno!

Muhamed Tundjaj

pre 8 godina

Draga braco Srbi i sestre Srpkinje nemoj te se mnogo uzdati u Ruse, lepo vi njih nahvaliste al boze zdravlja vidjecemo sto je dana pred nama je, ja sam Sandzaklija kako vi rekoste bez srca, smotan, ma mi smo svi slabi ma samo su Rusi srcani a Turci slabi sto posto, a vi Srbi svaka cast ma nema tu price al boze zdravlja nekako glupo mi sebe hvaliti, bas je glupo ma i vi to znate no ne mozete da se setite kod nas se kaze koga su Rusi branili i Kinezi hranili...

Vasilije

pre 8 godina

Neko je u pravu neko nije. Ali morate znati, nijedna vojna doktrina na svetu ne priznaje mogućnost rata na dugme. To može da bude samo pomoć za pravi rat. I znajte, dok čizma vojnika neprodje zemkjom pobede nema. Ali tada nastaju muke. Nema više frontovsog rata niti brojevi pobedjuju. Rat više nije teorija to je čitava nauka. Sve vojskovodje su sada heroi u očima svog naroda ali, kada zemlju počnu puniti kovčezi...Rusi su uzeli američku taktiku, da, rat za odbranu Rusije ali na tudjoj zemlji. S druge strane, Amerikanci su uzeli rusku taktiku, neka se drugi dobro ispucaju pa mi ulazimo sveži, odmorni i neistroseni i sigurno pobedjujemo, i rat siguno ali za nas će da ginu drugi. Pa sto smo ih primali u NATO?No, dobro je sto smo mi jednom shvatili, da kud se god okrenemo dupe nam je pozadi. Zato je najsigurnije da sedimo.

Avram

pre 8 godina

Sa turskom a i saudi arabijom vidimo sta se sprema,a to su i glavni finansijeri ovih nasih poturica u Bosni i sandzaku.Sta ce nase age posle kada Konstantinopolj sa Aja Sofijom bude ponovo pravoslavno?

Vuk

pre 8 godina

Iskreno Turska vojska spada u prvih TOP-12 armija sveta sto znaci da nije za podcenjivati je....oni su ipak mnogo veci narod nego mi,,mada ruku na srce koliko god ona jaka bila nikako se nemoze usporediti sa velesilom kakva je Rusija...Bože sacuvaj da dodje do tog (takvog) rata, a kada bih vec moralo da dodje rusi bi jih unistili brzo i efikasno,jer njihova vojna doktrina je zaista na prvom mestu..a to nam ne potvrdjuju samo rusi nego i sami mnogobrojni generali SAD-a kao i generali NATO-a pakta....

boban

pre 8 godina

nadati se da do toga nece doci,,podcjeniti protivnika je ,,izgubljena borba,,mislim da Erdogan precjenjuje svoje snage ili je toliko glup pa misli da ce zapadnjaci ginuti za njih,,s druge strane mislim da Rusi ipak respektuju tursku armiju,i treba tako,,,spominjete nuk.rakete,to je iz neznanja,,jer samo jedanVojvoda/sotona se mjeri na stotine MGT,,ne klt..a nosi 10 u jednoj raketi..znaci nema ni Srbije,Grcke,Bugarske,Rumunije,Balkana ,dio Rusije,,cinjenica je da imaju i rakete manje snage/S400 i 500 /za obaranje eskadrila aviona,,turski dvojac jeste glup,,ali se nadam da nece progutati mamac,,,jer bice kako pisu zapadne novine da ce se pricati o bivsoj TURSKOJ,,Putin nije za za*********,,nikako,,u pitanju je njegov EGO,jedna velesila kojoj je Erdogan opalio podlo/turski po obicaju/samar koji ovaj nece lako oprostiti,po cijenu krvi,nije mu to prvi put,a Edo ako ima m*** treba samo da obori jos jedan i znace gdje je u roku 24 sata,,bice kapa ako bude glava,,pogledajte dokumentarni film o sadasnjim stanovnicima Cernobila,,,mozda je ova planeta to i zasluzila..

muhamed tundjaj

pre 8 godina

vako ja imam 4 djece a kad ovo citam rusija rusija veceras sam odlucio jos 4 ma ima da ih stancam ko na cekular trupce bice nas za dvadeset godina ko kineza a ako mi ko zabrani idem na kosovo gore moze jedan kamijon ali nije solo nego brate prikolicar ljudi dzabe tupite jezik radi nesto alat u ruke zeni a ovi sto im je slab natalitet neka zovu da se pomogne jes da sam zauzet po komsiluku nacu neki termin valja pomoci ovima sto sebe smatraju najvecim ljubavnicima cuo sam par puta preko tv pame buni kako toliki onda mortalitet znaci slabe motike

bob liberty

pre 8 godina

Da mi imamo sluzbe bezbednosti ovakvi kao ovaj Enes bili bi smatrani teroristickim elementima!Kao takvi bili bi uhapseni i tesko da bi vise videli belog dana!Sta radi admin ovog sajta kada komentare ovakvih kao Enis objavljuje?!\n

Ruslan

pre 7 godina

Rusia je trenutno najjaca vojna sila na svetu, a to sto ima Turska moze da anulira sami Krim. NATO ima zastarelo naoruzanje kao sto su nosaci aviona i neke rakete sa manjom brzinom od ruskih i takodje od kineskih raketa. S obzirom da su Yankee i NATO dosli na granici Rusije i sada prilaze kineskoj granici, to ce neminovno Rusija i Kina da uspostave vojni savez. Ovih dana Kina trebuje od Rusije zastitu svojih suverenih interesa u Kineskom moru i proitv svetskog terorizma. Turska danas ima velike probleme od ISIS i samo Rusiija moze da im pruzi pomoc od terorizma i eventualnog otvaranja ISIS vojnih akcija na turskoj teritoriji.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj! Osim toga, saopšteno je da će selektor A reprezentacije Dragan Stojković Piksi u subotu nakon utakmice Juventus - Milan održati sastanak sa fudbalerima ta dva tima Dušanom Vlahovićem, Filipom Kostićem, Lukom Jovićem i Jan Karlom Simićem! Takođe, iz srpske kuće fudbala saopšteno je

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija