• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: webtribune

25.11.2015

23:44

(VIDEO) KINEZI UVERENI: U znak odmazde Rusi će obarati turske avione!

Vesti

(VIDEO) KINEZI UVERENI: U znak odmazde Rusi će obarati turske avione!

Podeli vest

Novine kineske komunističke partije, Global Times, upozorile su da Rusija razmišlja o osveti za obaranje Su-24 borbenog aviona tako što će oboriti turski avion

Pošto je Rusija upozorila Tursku da će biti „neizbežnih posledica“ zbog ovog incidenta, kineske novine navode da bi ova situacija mogla biti „jedan od najkritičnijih trenutaka još od kraja Hladnog rata“.

Kao uticajan nacionalni tabloid, kineski Global Times u potpunosti prenosi mišljenje zvaničnika kineske vlasti.

„Ankara mora biti svesna šta znači oboriti ruski ratni avion“, navele su novine. „Sada mora biti dovoljno pažljiva da ne pruži Rusiji priliku da obori turski avion u znak odmazde. Moskva bi morala da pređe sirijsko-tursku granicu kako bi se osvetila, što predstavlja rizik da vojni sukob dodatno eskalira“.

„Ukoliko Rusija obori turski avion u turskoj avio bazi ili pogodi tursku avio bazu, to će uzbuniti NATO. Ukoliko NATO ne preduzme ništa, diskreditovaće se obećanje saveza da će braniti bilo koju članicu saveza u slučaju napada na nju. Međutim, ako NATO bude delovao protiv Rusije, Evropa će se suočiti sa najturbulentnijom situacijom još od Drugog svetskog rata“.

Novine navode da je kriza veća nego onda kada je Vladimir Putin razmatrao da li će aneksirati Krim, pošto su Putinov „ugled“ i „reputacija“ Moskve u igri.

Novine navode da bi ovaj incident mogao da dovede do sukoba u stilu Hladnog rata između Rusije i NATO-a i da bi mogao da predstavlja „vrhunac geopolitičke krize koja traje već nekoliko decenija“.

Smatra se da je ključni faktor koji je doveo do odluke Turske da obori ruski avion bio to što Turska ne odobrava rusku kampanju bombardovanja protiv ISIS-a.

Samo par dana pre obaranja aviona, Ankara je zapretila Moskvi „ozbiljnim posledicama“ ukoliko Rusija nastavi da bombarduje mete ISIS-a u Siriji.

Prema obaveštajnim dokumentima, Turska sarađuje sa komandantima ISIS-a i pomaže pri finansiranju operacija ove terorističke organizacije putem trgovine naftom na crnom tržištu.

 

PROČITAJTE JOŠ:

(VIDEO) PUTIN MENJA STRATEGIJU: Lovci će leteti uz bombardere, krstarica "Moskva" dolazi da čuva nebo!

BESNI PUTIN OPTUŽIO TURKE: Vi ste saradnici terorista, oborili ste nam avion iznad Sirije! BIĆE POSLEDICA!

(VIDEO) RUSI OBJAVILI DOKAZ: Ovaj snimak pokazuje da je Suhoj oboren na teritoriji Sirije!

(VIDEO)TERORISTI U TURSKIM AVIONIMA: Tri sekunde Suhoj je bio iza granice, fantomi su to i čekali!

(VIDEO) TURCI SE PRAVDAJU SNIMKOM: TV Foks objavila poruku upozorenja ruskom Suhoju!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
kondor

pre 8 godina

Znaci Da Turska i USA pa i NATO saradjuju u svercu sa naftom .

NATO JE NAPRAVLJEN ZA PLJACKU

pre 8 godina

To neposlusna Evropa sada vidi krcaju je migrantima i teroristima kako bi je destabilizovali ali Evropa ima Rusiju i Turci su samo levo smetalo koje treba neutralisati jednim vojnim udarom u Turskoj i dovodjenjem nekog novog Ataturka.

XXL

pre 8 godina

Kinezi su dobro analizirali novonastalu situaciju i rusi će oboriti turski borbeni avion. Zato rusi dovlače S-400 kako bi uveli neku prećutnu zonu "zabrane leta" i po dubini turske teritorije pa se može očekivati da ruski sistem S-400 bude dejstvovao kada se neki od turskih aviona nađe na rastojanju od 30km od ruskog aparata i da ga obore bez obzira što je u vazdušnom prostoru matične države. Naravno čim utvrde da turski avion emituje zračenja da je uključen sistem naoružanja što bi bila opasnost po ruski avion, a 'fala Bogu tamo svi tako lete. I što je najgore, a obistinila se izjava novinara Lazanskog turci su se već hvalili koji pilot je oborio ruski avion pa obaveštajnim ruskim strukturama neće biti problem da ga lociraju.

Petar Pan

pre 8 godina

Putin svakako nije ,,paljevina,, koja će doneti neku ishitrenu odluku i reagovati upravo upravo onako kako to NATO i očekuje. Udarac NATO Osmanlijama će biti zadat tek kada sve malo ,,legne,, ... onda kada to više ne budu očekivali i to sigurno neće biti obaranje nekog njihovog aviona. Daleko više će da boli ...

Lune

pre 8 godina

Pa pozeljno je raditi sa evropom a nije pozeljno da budemo clanica fasizoidne " sile antanta".

ana

pre 8 godina

Sta je ovo svi smo za Ruse a idemo u Evropu i u Partnerstvo za mir

Lala iz Banata

pre 8 godina

Ми смо увек били за мир , али смо одувек окружени - "миротворовима"....

Cvele

pre 8 godina

Ovi sto kazu Allahu akbar ili Bog je veliki,raduju se ,sto oni koji su pod vatrom vicu Esheduallah,lla illahi illa Allah ili Bog je jedan i nema drugog boga,a onda im dodje jedno veliko Buuum ,u ovom slucaju stotinak bum

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija