• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.11.2015

18:02

(VIDEO) PUTINOVA ODMAZDA: Ruski avioni pale naftna postrojenja džihadista povezana s Turskom!

Vesti

(VIDEO) PUTINOVA ODMAZDA: Ruski avioni pale naftna postrojenja džihadista povezana s Turskom!

Podeli vest

Pošto su mučki oborili ruski bombarder koji nije bio u pratnji lovaca, i to na sirijskoj teritoriji, logično je očekivati da će ruska vojska jednostavno spaliti turske džihadiste koji su ubili ruskog pilota

22.55 - Putin: Ne postoji mogućnost da Turska nije mogla da identifikuje ruski avion, "to je samo izgovor". 

22.15 - Ruski ratni brod "Moskva" stigao u Latakiju, kako bi brinuo o ruskim avionima u vazduhu, javlja Sputnjik. 

21.55 - Putin je poručio da je Rusija spremna da sarađuje sa koalicijom koju predvode SAD protiv Islamske države.

20.10 -  Protivavionski raketni sistem S-400 raspoređen je u Siriji i već je aktivan na pokrivanju područja, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva odbrane.

18.25 - Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je prekinulo vojnu saradnju sa Turskom.

18. 15 - Ruska i sirijska vojska ubila je sve teroriste u regionu je oboren “Su-24”, saopštilo je ministarstvo odbrane Rusije.

"Odmah pošto je naš pilot bio na sigurnom, ta oblast je snažno bombardovana od strane ruskog ratnog vazduhoplovstva i artiljerije sirijske vojske", rekao je portparol ministarstva general-major Igor Konašenkov

Ovo je ujedno i početak osvete i to po ciljevima koji najviše bole Tursku a naročito Erdogana i njegovog sina koji je povezan sa džihadistima u krađi sirijske nafte.

Reuters

Osim što trebe turske džihadiste koji su ušli u Siriju, Rusi spaljuju i puteve kojima se odvozi kradena sirijska nafta u Tursku, Erdoganovom sinu.

Naravno da u ovom slučaju bombardovanja džihadista na samoj turskoj granici sada nema turskih aviona F-16, jer bi bili oboreni za tren oka. Ruski SU-34 su daleko bolji avioni od bilo kojih u turskom vazduhoplovstvu.

Rusija ovim bombardovanjem otvoreno izaziva Erdogana i tursku vojsku.

Napadniti su položaji ekstremista u provincijama Alepo, Damask, Idlib, Latakia, Hama, Homs, Raka i Deir-ez-Zor prenela je agencija Tass.

Očevici su rekli da su ruski avioni bombardovali grad Sarakeb u provinciji Idlib, koji drže pobunjenici, blizu turske granice, izvestio je Rojters.

Jedan očevidac je kazao da je gađan glavni trg na kome je prodavano na stotine automobila dovezenih preko graničnog prelaza Bab al-Hava.

Drugi očevidac je naveo da je nekoliko ranjenih prebačeno u bolnicu, dok je na stotine vozača ođurilo sa lica mesta u vozilima koje su nameravali da prodaju.

Pobunjenici i očevici navode da je lako identifikovati avione na osnovu visine na kojoj lete i broja letelica u formaciji.

Avioni, za koje se veruje da su ruski, pogodili su dan ranije stajalište za kamione kod graničnog prelaza Bab al-Salam, rekao je načelnik tog prelaza.

rt.com



Opservatorija ističe da su ratni avioni koji su izveli današnje napade bili ruski.

U sličnim napadima dan ranije, na istom području, poginulo je sedam, a ranjeno 10 ljudi, izvestila je turska agencija Anadolija.

Glavna opoziciona grupa u Siriji, koja ima podršku Zapada, Sirijska nacionalna koalicija, osudila je bombardovanje Azaza, navodeći da su meta bili kamioni koji su prevozili humanitarnu pomoć.

PROČITAJTE JOŠ:

(VIDEO) KINEZI UVERENI: U znak odmazde Rusi će obarati turske avione!

(VIDEO) NA BLISKOM ISTOKU VIŠE NIŠTA NIJE ISTO! Evo zašto je Putin poslao S-400 u Siriju

(VIDEO) TURCI SE PRAVDAJU SNIMKOM: TV Foks objavila poruku upozorenja ruskom Suhoju!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Filip

pre 8 godina

Tako se to radi! Zaustavis pljacku nafte, zaustavis na ruskoj granici kamione sa turskom robom, a ako Bog da sutra pocepas Tursku i das drzavu Kurdima!

Bakir

pre 8 godina

Bog vas blagoslovio samo udrite po ubicamai podmuklim zverima.

Stepa

pre 8 godina

Napred braco Rusi. Ovo je bio test da li se bojite kacenja sa NATO. Odgovor jevise nego jasan i vidi se "izgubljenosti" turaka jer se sada pojedine NATO drzave distanciraju od njih a sam NATO ne sme da da punu podrsku Erdoganu. Ali je takodje bitno sto Rusi nisu prenaglili u odgovoru da ne bi umerene clanice NATO-a odbili od sebe. U neku ruku Erdogan je svojim "glupim potezom" pomogao Putinu.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Ma rek*o sam ja , čim im odseku "pupčanu vrpcu" - gotovi su !!....Nema love, nema ni muzike..!.. "Fajront Republika"...

XXL

pre 8 godina

Nisam čuo da se raduju rusima i da viču - Alahu akbar?

Lala iz Banata

pre 8 godina

Прво по џепу - па онда по глави...!!

goga

pre 8 godina

Bravo Putine,Bog ti dao zdravlja i da nam zivis jos 100g !!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija