• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beta/informer

26.11.2015

23:48

SPREČEN NAPAD U NEMAČKOJ: Berlinska policija u zadnji čas uhapsila teroriste!

Vesti

SPREČEN NAPAD U NEMAČKOJ: Berlinska policija u zadnji čas uhapsila teroriste!

Podeli vest

Pripadnici nemačke specijalne policije u Berlinu su uhapsili dvojicu muškaraca koji se sumnjiče za planiranje napada, rekao je portparol policije

Dva muškarca, koja su privedena danas u Berlinu u okviru policijske operacije usmerene na jednu islamsku organizaciju, osumnjičeni su da su nameravali da počine "težak akt nasilja koji predstavlja opasnost za državu", rekla je portparolka berlinske policije Patricija Bremer.

Dva muškarca stara 28 i 46 godina bili su u "kontaktu sa islamističkim pokretom", navela je policija koja je ipak dodala da nije nadjeno nikakvo oružje ili eksploziv prilikom pretresa.  

Nemački zvaničnici nisu dali nikakvo preciznije objašnjenje o tome šta se sumnja da su njih dvojica planirali, ni šta je policiju dovelo do njihovog hapšenja. 

Policija je ipak ukazala da nije bilo indikacija da je čin nasilja predvidjen u Berlinu. 

Policija je prvo intervenisala danas popodne u prostorijama jedne islamske organizacije koja se nalazi u zapadnom kvartu Šarlotenburg, gde nisu našli "opasne predmete". 

U okviru iste istrage dva muškaca su zatim privedena u južnom kvartu Bric. Sumnjiv predmet nađen u jednom vozilu pokazao se na kraju da je bezopasan, navela je policija. Deo kvarta bio je evakuisan iz predostrožnposti.

Posle napada 13. novembra u Parizu nemačke vlasti su više puta izjavile da strahuju da će ekstremističke grupe počiniti napade u zemlji. Tako je fudbalska utakmica Nemačka-Holandija otkazana u poslednjem trenutku u nedelji posle napada u Parizu za koji je odgovornost preuzela Islamska država, a zbog neodredjene pretnje.

PROČITAJTE JOŠ: 

(VIDEO) 10 NAJVEĆIH TERORISTIČKIH NAPADA: Uvek su stradali samo nedužni!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Znate li koji je najveći treći turski grad po veličini...? Pogađajte, Ankara, Istambul....i....i.....Berlin... ! Ima već preko milion Turaka u Berlinu, tako da nema smisla - da tamo bilo šta dižu u "vazduh", i ometaju "saveznike"...!? A mogo bi da pogine i neki "njihov", i eto belaja...spavajte mirno Nemci....

aleksandrovčan

pre 8 godina

И шта су то нашли у претресу код сумњиваца...? Два - "кожна" метка..

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija