• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: cnn.com

27.11.2015

08:21

CNN "VIDI" TREĆI SVETSKI RAT: Putin uneo razdor u NATO, Turska se pokazala kao najslabija karika!

Vesti

CNN "VIDI" TREĆI SVETSKI RAT: Putin uneo razdor u NATO, Turska se pokazala kao najslabija karika!

Podeli vest

Ovako izgleda svetski rat, naveo je američlki CNN, naglašavajući da je sukob Turske i Rusije doveo do razdora u Alijansi

Američki CNN objavio je članak pod nazivom „Zašto ovo ne bi mogao biti početak trećeg svetskog rata?“, u kojem se bavi analizom aktuelne krize između Rusije i Turske, pritom naglašavajući da je situacija veoma napeta i da liči na planetarni sukob.

- Ovako, naime, i izgleda svetski rat - neobični saveznici, suprotstavljeni planovi, savezi koji su stvoreni s određenim ciljem - navodi CNN i dodaje da je tursko obaranje ruskog borbenog aviona iznad Sirije dovelo do žestokog razdora u NATO, s obzirom na to da je Turska članica Alijanse, a da to najviše ide naruku ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

- Godine razmišljanja „hladnom glavom“ u kojima je NATO uspeo da izbegne sukobe s Rusijom ozbiljno su ugrožene u samo nekoliko sekundi, koliko je trajao napad na ruski avion. Nakon toga sukob u Siriji sigurno se neće tako brzo završiti.

ERDOGANOV MUČKI NAPAD NA SU-24 REŽIRAN U SAD: Obama aminovao obaranje ruskog aviona?!

TURCI UVAĆENI U LAŽI : TV Foks objavila montirani snimak upozorenja oborenom Suhoju!

(FOTO) RUSI OSVETILI UBIJENOG PILOTA! Razneli ISIS generala koji je učestvovao u obaranju Su-24

Pored toga, Vladimir Putin potkopavao je NATO godinama. Ruski avioni su uletali u vazdušni prostor baltičkih zemalja, bombarderi te zemlje opasno su se približavali Britaniji, destabilizovana je Ukrajina. Sve su to bila podbadanja i testiranja NATO. Iako je NATO službeno izjavio da podržava Tursku nakon rušenja ruskog aviona, Nemačka i Češka izrazile su čuđenje što je ona srušila letelicu koja je u njenom vazdušnom prostoru bio svega 17 sekundi - ističe CNN i navodi da je Putin možda upravo postigao cilj.

- Partneri će turskog predsednika Erdogana i Tursku sad verovatno gledati kao slabu kariku, kao nekoga ko lako gubi živce i kao zemlju koja je nestabilna. Činjenica je i da je Turska dugo oklevala da se uključi u borbu protiv IS - istakao je CNN.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
taki

pre 8 godina

turska zemlja koja radi sa đihadistima, razvila je trgovinu organima, drogom iz avganistana-za NATO,naftom od ISILa iz iraka i sirije, jednom rečju kriminalna nato država... ako im je tako Bog rekao onda oni imaju posla sa đavolom a ne sa Bogom...

Zeljko

pre 8 godina

Nato je odavno disfunkcionalan. A nemojte se lagati da ce clanice Nato saveza rizikovati rat sa Rusijom i nuklearku po glavi zbog turske koju ne vole i ne zele u Eu. Turke guraju da izgore. I tako ce i biti. Svakako je turska vojska sposobna i ima dugogodisnje tradicije ( osvajacke ) ali malo je to sve da bi sa Rusima izasli na kraj. Rusi su standard za sebe. Veliki dobri medo koji otkida glavu kad ga neko ugrozi. A arsenal oruzja , novih tehnologija i domace pameti skoro neiscrpan. Turska vodi pokvarenu politiku. A providni su kao staklo. Lose ce proci.

Petar Pan

pre 8 godina

NATO je samo jedna kula od karata ... Živi bili pa videli ! Ali nesporno je da nuklearnim potencijalom i jedni i drugi ( verovatno i treći ) mogu da unište ceo svet nekoliko puta . Ipak, može li neko da zamisli da će npr. Norvežani da uđu u sukob sa Rusima i da ratuju za Turke rizikujući nuklearni udar na svoju idiličnu zemlju (ili Turci za Norvežane) . Što je veći savez to su pukotine veće i naravno interesi su potpuno različiti ... U tom ( nadajmo se hipotetičkom) III ratu, u tom tzv NATO savezu vrlo brzo bi ostale samo SAD i Britanija i možda par podaničkih država bivše istočne Evrope . Da nema realnog nuklearnog potencijala NATO ne bi izdržao ni 6 meseci... Naravno, ako u NATO uđe Don Milova Crna Gora šanse za pobedu mu se vrtoglavo povećavaju ...

iscander

pre 8 godina

pa razumne države Njemačka i Češka...oni imaju ono što turci nikada nisu imali niti imaju...staloženost,kulturu i razum

Joca

pre 8 godina

Klasična zamena teza, ali šta očekivati od SNN-a? Objektivnost? Nikako."...Godine razmišljanja „hladnom glavom“ u kojima je NATO uspeo da izbegne sukobe s Rusijom... " ustvari znači suprotno, godine vršljanja i prikradanja ruskim granicama, a "...Vladimir Putin potkopavao je NATO godinama. Ruski avioni su uletali u vazdušni prostor baltičkih zemalja, bombarderi te zemlje opasno su se približavali Britaniji, destabilizovana je Ukrajina. Sve su to bila podbadanja i testiranja NATO..." je sve posledica kada je NATO već došao na granice Rusije. E, sada su Rusi okrenuli čunak i sad kuknjava, ali ne da bi se izbegao rat, već da se izbegne najgora opcija, a to je napad na teritorij USA. Ako bi bilo moguće da se započne rat, ali da US ostane netaknuta, pa pod cenu razaranja i nekih Evropskih država, ne bi bio problem što se amera tiče, ovako su malo zabrinuti. Putin za sada igra baš kako i koliko treba i ako tako nastavi, neće mu moći niko ništa, a možda dobije i neočekivane saveznike.

XXL

pre 8 godina

Kakav bre razdor svi su lajali dok se rusu nije podigla obrva. Gde su sada one tri pribaltičke gubernije bivšeg SSSR-a da prete NATO paktom i kako Rusiji treba disciplinovati kičmu? A i Poljska nešto "malči" (ćuti).

NAvojo

pre 8 godina

BOZE PRAVDE, BOZE SPASI, BOZE BRANI, RUCKOG "CARA" -- PUTINA, RUSKE ZAMLJE I SRBIJU! MOLI TI SE SRPSKO -- RUSKI ROD.

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija