• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jutarnji list

29.11.2015

18:38

(VIDEO) DŽIHADISTIMA SE BLIŽI KRAJ: U Siriju dolazi sila, koja je dugo birala saveznika!

Vesti

(VIDEO) DŽIHADISTIMA SE BLIŽI KRAJ: U Siriju dolazi sila, koja je dugo birala saveznika!

Podeli vest

Nemačka vojska je u nedelju objavila da će oko 1200 vojnika poslati u Siriju kako bi pomogla Francuskoj u borbi protiv Islamske države (IS), što će biti najveća nemačka misija u inostranstvu

S vojnog gledišta broj vojnika koji su potrebni da osiguraju funkcionisanje aviona i brodova trebalo bi da se kreće oko 1200", rekao je glavni inspektor Bundesvera, najviši oficir u nemačkoj vojsci, Volker Vieker za nedjeljni broj dnevnika Bild.

Misija bi mogla da počne "uskoro, nakon dobijanja mandata" u tom smislu, dodao je Vieker.

Nemačka, koja se dugo opirala vojnoj intervenciji u Siriji, u četvrtak je izvestila da načelno pristaje na takvu misiju nakon napada u Parizu, ali nije navela pojedinosti o broju mobilizovanih vojnika.

Posle načelne odluke, nemačka vlada u utorak bi trebalo treba službeno da potvrdi nemačku vojnu intervenciju u Siriji, nakon čega će o njoj glasati zastupnici u parlamentu, što bi trebalo da ide glatko s obzirom na veliku većinu kojom u Bundestagu raspolaže koalicija kancelarke Angele Merkel.

Nemačka vojska je 1999. prvi put posle Drugog svetskog rata vojno intervenisala u inostranstvu u okviru NATO-ovih vazdušnih udara na Kosovu, nakon odobrenja Saveznog ustavnog suda.

Trenutno je indirektno umešana u borbu protiv islamista u sklopu obučavanja i opremanja kurdskih boraca na severu Iraka.

Ovaj video prikazuje nemačku vojnu moć:

PROČITAJTE JOŠ:

(VIDEO) AMERIČKI MAGAZIN UPOZORAVA: SAD i Rusi u Siriji gomilaju oružje za konačni obračun?!

ČEPURIN: BOMBARDOVANJE NIJE DOVOLJNO, na Islamsku državu moramo da pošaljemo kopnene snage!

NEMCI U STRAHU De Mezijer: Iz Sirije se vratilo u našu zemlju 200 islamista!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikola

pre 8 godina

Dok svabe gube glave u Siriji, Sirijci ce da im teše žene i uzimaju pomoć

Petar Pan

pre 8 godina

Ne volim da gledam Nemce kako pucaju cak i kada su ovako nalickani kao Ameri ... Verovatno je u pitanju ,,genetika,, ... Divim se Srbima ,,koji NE zive u proslosti,, pa se danas dive ovim ,,novim,,Nemcima... izvinite ali ja ne mogu...

HRVAT

pre 8 godina

Sve sto Njemac ima imaju i Ustase....vjecni saveznici bili i ostali..\n

Petar Pan

pre 8 godina

hahaha... pa u pravu si, treba jos samo da dodas (one Vase) Ukrajice i dobio si ,,vjecne saveznike,, ... najgori olos koji je ikada hodao kuglom zemaljskom... Za Vas je i pakao decije pozoriste pa bi trebalo hitno izmisliti nesto novo ... da se Vi saveznici lijepo zabavite.....

Vasilim

pre 8 godina

Prvo moraju da pitaju Ruse za odobrenje. Ceo NATO je dugo cinculirao i zaj....ao se u Siriji dok se nisu umešali Rusi da prekinu tu agoniju. Sada su Rusi ramo gazde uz Asada i svi će morati da se prvo obrate njima za dozvolu. Ali Rusi već zaposedaju naftna polja tako da ostali džaba dolaze.

GROM016

pre 8 godina

svabe su ovo jedva cekali !!!! kao sto su jedva docekali da ponovo bombarduju SRBIJU 1999god.

Vlada

pre 8 godina

A ima sanse da Kurdi dobiju drzavu i da Turska ne bude vise evropska vec samo aziska drzava.Da Konstantinopolj (Carigrad) ponovo bude Grcki kao sto je trebao da bude posle Prvog Balkanskog Rata.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Где год има крви и меса последњи стижу - ЛЕШИНАРИ....!

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija