• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.12.2015

14:26

(FOTO) HAOS NA GRANICI GRČKE I MAKEDONIJE: Migrant poginuo od strujnog udara, nemiri sve žešči!

Vesti

(FOTO) HAOS NA GRANICI GRČKE I MAKEDONIJE: Migrant poginuo od strujnog udara, nemiri sve žešči!

Podeli vest

Jedan čovek je stradao od strujnog udara, a najmanje dvoje je povređeno u sukobima grupa migranata i izbeglica na grčko-makedonskoj granici

Podsećamo, makedonske vlasti u svoju zemlju propuštaju samo ljude iz zemalja pogođenih ratom, Sirije, Avganistana i Iraka.

Čovek, za koga se veruje da je Marokanac je dobio strujni udar kada se popeo na jedan vagon, parkiran ispod vodova pod visokim naponom, blizu granice, rekao je portparol grčke policije. 

Drugi migranti su spustili njegovo telo na zemlju i pokrili ga čaršavom. Jedna grupa Marokanaca je uzela telo nastradalog i iz protesta krenula prema granici, a grčka policija ih je zaustavila suzavcem.

Migranti iz zemalja koje ne mogu da uđu u Makedoniju su iz protesta od juče postavili blokadu na putu i sprečavaju bilo koga da ide dalje. 

Koristili su praznu burad, grane drveća i komade metala da naprave blokadu na oko 120 metara od grčko-makedonske granice i sprečavaju sve Sirijce, Avganistance i Iračane da pređu. 

Koškanja neprestano izbijaju između grupa uglavnom Iranaca i Pakistanaca s jedne strane i većinom Avganistanaca s druge strane. Jedni druge gađaju kamenjem i najmanje dva muškarca su zadobila povrede glave.

Grčka policija za suzbijanje demonstracija raspoređena je na granici i formirala je kordone da zaštiti izbeglice koji čekaju u jednom polju na grčkoj strani da pređu u Makedoniju. 

EVROPA U ŽICI: Makedonija završila ogradu na granici prema Grčkoj!

Makedonska policija koristi suzavac da potisne demonstrante iz Pakistana, Maroka i Irana. Migranti poseduju alat za sečenje žice i deo ograde je već uništen. 

Grčka je takođe poslala dva voza u taj deo da bi obezbedila prevoz za migrante koji ne mogu da pređu granicu a žele da se vrate u Atinu. Dobrovoljci dele letke na više jezika koji obaveštavau migrante o tim vozovima.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojko

pre 8 godina

Ekonomskih migranata ima dosta i iz istocne Evrope. Zasto bi oni bili vracani u svoje zemlje, a ovi bili pustani da udju u zapadnu Evropu?

SasaV

pre 8 godina

S.Arabija,Katar i Turska su generatori ovog izbeglickog projekta.Krajnje je vreme da se stane na kraj i prekine kontinuitet finansiranja i slanja izbeglica.

UFOLOG

pre 8 godina

Možda je bolje pustiti ih sve da mi Makedonci i Grci nemamo problema. Neka idu tamo kuda su pošli kod onih koi su i stvorili problem sa migrantima.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17